Denne uken ble det kjent at Googles mest fremoverlente forskningsavdeling - Google X - har testet ut flyvende droner til vareleveringer til avsidesliggende landbruk i Australia, skriver Wall Street Journal.

Blant varene som ble levert per drone var godteri, hundesnacks, kuvaksiner, vann og radiosamband. Bud-dronen er en enkeltvingedrone med et vingespenn på rundt 1,5 meter. Enkeltvinge betyr at flykroppen og vingene henger sammen i en kileform.

Høyden er omtrent 75 centimeter og fredriften kommer fra fire propeller som kan skifte retning avhengig av om dronen skal ta av, fly eller lande.

Midt i flykroppen er et lite lasterom.

Ikke alene

Google er ikke alene om denne teknologien. Den amerikanske pizzakjeden Domino's Pizza ser på muligheten for å bruke droner som pizzabud, og verdens største nettbutikk Amazon ønsker også å levere varer med droner.

Men foreløpig er det strenge restriksjoner på ubemannet luftfart i USA, og luftfartsmyndighetene går svært forsiktig frem av hensyn til potensialet for skade og brudd på personvernlovgivningen, blant annet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.