Ifølge Wall Street Journal er planene langt større enn hittil antatt.

Mange bekker små gjør en stor å. Dette er metoden Google ser ut til å bruke i sin mobilsatsning. De er engasjerte i en rekke uavhengige prosjekter som tilsammen kan utgjøre en markant satsning på mobilmarkedet.

Googles engasjement i utviklingen av programvare for mobiltelefoner, kalt Android, er det mest tydelige tegnet på at de vil inn i mobilbransjen. Men også andre prosjekter viser tydelige ambisjoner. Wall Street Journal tror til og med at Google vil åpne sitt eget mobilnett. Deres kilder hevder Google vil søke amerikanske myndigheter om en frekvenspakke i januar. Prislappen på en slik pakke er 4,6 milliarder dollar eller mer. En vesentlig investering, selv for Google.

Selskapet drifter allerede et avansert trådløst nettverk i hjembyen Mountain View i California. Hva som ligger i dette er ikke kjent, men det er ikke snakk om et tradisjonelt wlan, wimax eller gsm-nett. Google vil gjøre planene sine kjent den tredje desember når de eventuelt offentliggjør sin søknad om en frekvenspakke.