– Men for tre måneder siden så hele bildet helt annerledes ut. Jeg tror vi klarer å snu dette, vi har gjort det før, sa Grande.

Venstre har havnet under sperregrensen på en rekke målinger den siste tiden. Samtidig har partier mot bompenger gjort gode målinger i en rekke byer.

Debatten om bompenger har utfordret regjeringssamarbeidet, og ført Venstre på kollisjonskurs med Frp.

Regjeringen trenger Venstre

Frps landsstyre krevde i begynnelsen av juni at fem bymiljøpakker som er under planlegging, stanses for å få ned bompengeutgiftene. Uaktuelt, svarte Venstres storbynettverk.

Bompenger ble naturlig nok et tema under Grandes tale til landsstyre.

– Vi skal ikke gjøre det umulig å kjøre bil, men mulig å klare seg uten, sa Grande.

Hun la til at partiet ikke ser på bompenger som «en glede», men fremholder at det ikke er snakk om noen krise.

– Regjeringen trenger et miljøparti som Venstre, sa Grande.

Vil reforhandle asylforlik

Også asylpolitikk fikk plass i talen.

Lørdag ble en familie som har vært bosatt i Norge siden 2012, tvangsutsendt til Afghanistan, ifølge Adresseavisen.

Ap-ordfører Rita Ottervik i Trondheim reagerte sterkt på utsendelsen.

– Jeg er forskrekket og ber virkelig innstendig særlig Venstre og KrF i regjering trekke i nødbremsen og ta en ny debatt på hvilke menneskelige hensyn det skal legges vekt på i innvandringspolitikken, sa hun til NRK.

Grande svarer søndag at de er klare til å reforhandle asylforliket.

– Dette er et godt signal fra Ottervik. Hvis Ap kommer til oss, så skal i alle fall venstre og KrF være klare til å reforhandle forliket, sier Grande.

I kjølvannet av migrasjonskrisen høsten 2015 stemte Ap sammen med alle partiene på Stortinget, unntatt SV og MDG, for et asylforlik med 18 innstrammingsforslag og en rekke underpunkter.

– Dette ble gjort i en tid med mange utfordringer innvandringspolitisk. Hvis Ap er klare, så er vi klare til å se på denne politikken, fremholdt Grande.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.