Greenpeace-ansatte i Norge eier aksjer i flere oljeselskaper som organisasjonen aksjonerer mot. Årsaken er at de er medeiere gjennom investeringer i pensjonsfond.

Greenpeace byttet tidligere i år fra ytelsespensjon i DNB til innskuddspensjon i Storebrand. Deler av disse midlene investeres i aksjer i fond som investerer blant annet i oljegigantene Statoil, Exxon Mobil og Chevron, skriver VG.

Disse selskapene har Greenpeace aksjonert mot i flere land.

– Ingen er perfekte. Men vi konkluderte etter en helhetsvurdering med at Storebrand Trippel Smart-fondet var det mest miljøvennlige fondet, og interessen for å spare i dette fondet er stor blant de ansatte, sier Greenpeace-leder Truls Gulowsen.

Han mener at disse selskapene ikke fortjener at noen investerer i dem, og at de gjerne hadde sett at selskapene ble kastet ut.

Greenpeace-lederen sier at de har bedt Storebrand om et fond som ikke investerer i fossile energikilder, men slike fond finnes ikke.

– Dette avslører svakhetene i pensjonssystemet, mener Gulowsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.