Skipsrederen Dimitris Melissanidis, som lånte Stelios Stavridis sitt private jetfly, hadde nettopp fått kjøpe en andel på 33 prosent av det statlige lotteriet som var blitt privatisert.

Stavridis er den andre sjefen for privatiseringsprogrammet på seks måneder som tvinges til å gå av. Det skaper ny debatt om privatiseringen av offentlige bedrifter, som er et sentralt krav for de internasjonale hjelpepakkene til landet.

Hittil har privatiseringen gått svært tregt, og innbrakt mye mindre penger enn ventet. Dette skaper stor frustrasjon i EU og IMF, som står bak redningspakken.

I forrige måned sa EU og IMF at de ville gjennomgå måten programmet opererer på, etter at det ble klart at det ville innbringe 1 milliard euro mindre enn det som var budsjettert for 2013.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.