Det var store bevegelser i rentemarkedet torsdag med både politisk drama i Hellas og et uventet rentekutt fra Den europeiske sentralbanken (ESB).

Den greske toårige statsrenten ble torsdag ettermiddag handlet opp 429 basispunkter til 87,80 prosent. Den tilsvarende tyske renten falt to basispunkter til 0,39 prosent.

Statsministeren George Papandreou i Hellas sa torsdag at han er villig til å samarbeide med lederen av landets størst opposisjonsparti, Antonis Samaras, rundt dannelsen av en overgangsregjering, og indikerte at en avtale vil fjerne behovet for en folkeavstemning rundt krisepakke fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

ESB valgte torsdag å kutte styringsrenten med 25 basispunkter fra 1,50 til 1,25 prosent. Ifølge Bloomberg News ventet 51 av 55 økonomer at renten ville være uendret. Ifølge den nye sentralbanksjefen Mario Draghi var renteavgjørelsen enstemmig.

På ESB-pressekonferansen torsdag ettermiddag sa Draghi at inflasjonen i euroområdet ventes å holde seg over målet en god stund fremover, men komme under målet på to prosent i løpet av 2012. Veksten ventes å bli lav og nedsiderisikoen anses som betydelig.

Draghi sa at sentralbanken nå ventet en mild resesjon i Europa, men at inflasjonsrisikoen for euroområdet forblir bredt balansert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.