Statsrentene i Tyskland og Frankrike falt svakt onsdag, mens greske trakk markert opp.

Renten på tiårige statsrenter i Tyskland og Frankrike falt begge ett basispunkt til henholdsvis 3,14 og 3,42 prosent. Den tilsvarende greske renten ble handlet opp 22 basispunkter til 7,03 prosent.

Oppgangen i greske renter forklares blant annet med at flere store obligasjonsfond mener det er for tidlig å kjøpe greske obligasjoner.

- Redningspakken er et sikkerhetsnett, men det endrer ikke finansieringssitasjonen til Hellas. Rentene vil ikke falle med en gang. De trenger å vise at de klarer å kutte underskuddet, sier rentestrateg Luca Jellinek i ANZ Banking Gruop til Bloomberg News.

Nordea Markets venter nå at Norges Bank vil heve renten to ganger i 2010, mot tidligere tre ganger. Endringen kommer som av at meglerhuset nå venter en sterkere krone mot euro, en lavere vekst i fastland-Norge og en lavere lønnsvekst.

"Samlet sett virker det derfor pr i dag som mindre sannsynlig at Norges Bank i år vil heve renten raskere enn det bankens siste rentebane tilsier, heller noe langsommere. Vi har derfor endret vår prognose for styringsrenten til at Norges Bank kun vil heve renten to ganger til i år, i mai og oktober. Deretter venter vi en økning i mars, og fire ganger til det påfølgende året slik at styringsrenten er på 3,25 prosent om to år", skriver sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markeds i en oppdatering.

Øyvind Thyri TDN Finans(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.