Appellen kommer fra en gruppe parlamentarikere inkludert regjeringspartiet Sosialistene. De mener man må stanse det de omtaler som finansiell utpressing av Hellas fra de europeiske kreditorene.

De skriver at Frankrike "ikke kan være en høflig påminner om reglene mens huset brenner". Brevet ble publisert på nettsidene til det franske kommunistpartiet, skriver Bloomberg.com.

I brevet oppfordres Hollande til å stille seg på samme side som det greske folket. De oppfordrer presidenten til å ta initiativ til å låse opp samtalene mellom eurolandene og greske myndigheter.

"Tilby uttrykt støtte til de sunne tiltakene iverksatt av greske myndigheter, de som adresserer den humanitære krisen i landet," oppfordrer brevskriverne og fortsetter:

"Godkjenn prinsippene for å restrukturere gjelden, som i stor grad er befengt med illegitimitet".

Brevet underbygger presset som legges på Hollande for å finne en løsning på den greske gjeldskrisen. Hellas er ferd med å misligholde milliarder i gjeld. Presset er stort på Tysklands forbundskansler og Hollande som ledere av Europas to største økonomier.

Mandag møtes partene igjen i et forsøk på å finne en løsning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.