Wall Street stanset sent tirsdag kveld handlen med det lille som er igjen av investeringsbanken Lehman Brothers. Bankens aksjer gikk på det tidspunktet for 15 cent - etter å ha vært verdt over 50 dollar så sent som for et halvt år siden.

Årsaken til at handelen ble stanset skal ifølge marketwatch.com være at den britiske storbanken Barcleys var nær en avtale som ville sikre dem deler av banken.

Vel og merke de delen av banken som Barcleys mener er noe å samle på. Det var aktuelt å kjøpe Lehman før konkursen, men da fikk man med seg både bruden og svigermoren - de råtne låneporteføljene som felte banken.

Nå som banken har levert inn konkursbegjæringen kan Barcleys fritt plukke det de vil ha, og la det råtne kjøttet ligge igjen.

Ifølge marketwatch.com betyr dette at rundt 8.000 av de ansatte som denne uken har trodd at de var uten jobb, likevel kan være reddet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.