Grieg Seafood levere sterkere resultater i første kvartal i år sammenlignet med samme period ifjor (se tabell).

Nå vil selskapet konsentrere seg om fortsatt vekst i Norge med økt utnyttelse av eksisterende lisenser, fremgår det av kvartalsrapporten tirsdag.

company:gsf

I 2012 slaktet Grieg Seafood i underkant av 1.000 tonn per lisens i Norge.

Ser vekstpotensial
Med en bedre MTB-utnyttelse over større del av året og optimalisering av smoltutsett, har Grieg Seafood fortsatt stort organisk vekstpotensial i Norge. Utnyttelsen av dette er konsernets høyeste prioritet, fremgår det.

«I UK er det fullt fokus på biologi og en bedre håndtering av biologisk produksjon og utfordringer, spesielt knyttet til lus. Det er et stort potensial i UK for forbedret drift og biologisk produksjon», heter det.

Selskapet skriver at Canada vil ha lave slaktevolumer i 2013 og store deler av 2014 som følge av de store biologiske utfordringene på settefiskanlegget i 2012.

«Det er implementert omfattende tiltak på settefiskanlegget som skal minimere risikoen for at dette kan skje igjen. Fokus vil være på å gjenoppbygge nødvendig skala i produksjonen i BC. Det forventes mellom 15 og 17.000 tonn slaktevolum i 2015», heter det.

Nedjusterer slaktvolum
Selskapet venter et totalt slaktevolum i 2013 på 66.000 tonn. Dette er 3.000 tonn lavere enn forrige volumguiding.

Nedgangen tilskrives lave temperaturer og tilvekst i Sør-Norge og i Storbritannia, i tillegg til mindre endringer i British Columbia (BC) og Finnmark som følge av produksjonsoptimalisering.

I andre kvartal 2013 venter Grieg Seafood å slakte totalt 14.000 tonn.



*Biomasse-justeringer var 77 millioner kroner i kvartalet (10).

Les også:
Norwegian inngår samarbeid med Virgin Atlantic
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.