Oslo (TDN Finans): Grieg Seafood fikk et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 124 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot 134 millioner kroner i samme kvartal året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Ebitda var 157 millioner kroner (168) av driftsinntekter på 751 millioner kroner (628).

Resultat før skatt og biomassejusteringer var 112 millioner kroner i kvartalet (118). Verdjustering av biologiske eiendeler var -196 millioner kroner i kvartalet (13).

Grieg Seafood venter et totalt slaktevolum i 2014 på 67.500 tonn, ned 1.500 fra tidligere guiding.

Det fremgår av kvartalsrapporten til selskapet tirsdag.

Noe opp og ned

Selskapet viser til at reduksjonen først og fremst er i Rogaland og noe i Canada, mens det er økning i både Skottland og Finnmark.

I tredje kvartal ventes et slaktevolum på totalt 15.600 tonn, sammenlignet med 13.953 tonn i samme periode i 2013.

Selskapet har tatt nedskrivninger på henholdsvis 24 millioner kroner i Rogaland og 4,5 millioner kroner i Canada i tredje kvartal 2014 som følge av ekstraordinær dødelighet på enkelte lokaliteter i disse to regionene i begynnelsen av tredje kvartal.

Venter bedring i Skottland

Selskapet opplyser videre at snuoperasjonen i Skottland har gitt vesentlig operasjonelle forbedringer og det ventes ytterligere resultatmessig fremgang i Skottland fremover.

«Tiltak som skal sikre snuoperasjonen og reetableringen av et slaktevolum i størrelsesorden 15.000 tonn i Canada er gjennomført. Det vil være fortsatt fokus på full utnyttelse av konsernets organiske vekstpotensial. En endelig tildeling av de fire nye grønne lisensene i Finnmark vil ytterligere styrke Grieg Seafoods organiske vekstpotensial», heter det.

Russland skaper ubalanse

Grieg Seafood venter at det russiske importforbudet mot blant annet laks og ørret vil føre til midlertidig økt tilbudsvekst på andre laksemarkeder, noe som følgelig vil påvirke lakseprisene negativt i en overgangsperiode.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Selskapet viser til at det ikke er innført importforbud mot laks fra Chile og Færøyene, og venter at handelsmønstret over en viss tid vil endre seg slik at de landene som fortsatt kan eksportere laks til Russland vil øke andelen av sin lakseproduksjon som går til Russland, og tilsvarende redusere i øvrige markeder.

«Dette, i kombinasjon med den underliggende sterke etterspørselsveksten etter laks globalt, ventes å bringe det globale laksemarkedet tilbake i likevekt over noe tid. Ørret vil sannsynligvis bli sterkere negativt påvirket enn laks ettersom Russland utgjør en vesentlig del av det globale ørretmarkedet. Grieg Seafood avsluttet sin ørretproduksjon i begynnelsen av 2014», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.