Det går mot bedre tider og stadig flere sjefer har nå fokus på å rekruttere nye ansatte fremfor å kutte i staben.

Harvard Business Review gir tre tips til hvordan du kan tiltrekke deg de beste hodene:

1. Finn talentene før du trenger dem.
Bruk nettverket i bransjen din og finn ut hvilke stjerner som lyser sterkest. Bli kjent med dem og undersøk hva som driver disse menneskene i jobben og hvordan drømmekarrieren deres ser ut.

2. Markedsfør deg selv - ikke selskapet ditt.
De mest talentfulle medarbeiderne drives av å jobbe med ledere som de kan stole på og lære av. Forsikre deg om at de vet hvorfor de skal jobbe for nettopp deg.

3. Bruk tid på "talentpleie".
Akkurat som man må pleie kundene sine, må man pleie de talentene man ønsker seg. De beste av de beste har ofte fullt opp å gjøre og er vanskelige å rekruttere. Men hvis du med jevne mellomrom oppdaterer dem på nyheter om ditt selskap og dine fremtidsvisjoner, vil de ha deg i tankene når de bytter jobb.

Les også: Nå ansetter de igjen

Nå er høy lønn viktigere

Desperate etter ingeniører (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.