Start-up-fondet Sarsia Seed fant endelig en kjøper til bioetanol-flopp. Men planen om redusert skatt skulle gi en lei smell.

Det suksessfulle fondet Sarsia Seed fikk 300.000 for salget av start-up-fallitten Weyland etter at titalls millioner hadde fordunstet. Kjøperen fikk trøbbel med Skatteetaten.

Publisert: Oppdatert:

Knut Helland (venstre) og Karl Weydahl var sivilingeniører og lektorer ved Høgskolen i Bergen. De to utviklet en metode for å utvinne biodrivstoff fra treverk, og fikk investorer med på å bygge et pilotanlegg for over 60 millioner kroner. Teknologien fikk imidlertid aldri kommersielt gjennomslag, og satsingen er gitt opp. Her er gründerne avbildet i en DN-reportasje fra 2007.
Knut Helland (venstre) og Karl Weydahl var sivilingeniører og lektorer ved Høgskolen i Bergen. De to utviklet en metode for å utvinne biodrivstoff fra treverk, og fikk investorer med på å bygge et pilotanlegg for over 60 millioner kroner. Teknologien fikk imidlertid aldri kommersielt gjennomslag, og satsingen er gitt opp. Her er gründerne avbildet i en DN-reportasje fra 2007. (Foto: Erlend Haukeland)