Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

– Når man kommer som student, ikke hatt jobb før og plutselig skal starte firma, er det vanskelig å vite hvilken rekkefølge du skal gjøre alt i, sier Bjørn André Fløtre, som har holdt liv i gründerbedriften DeAmp i ni år. Foto: Ole Morten Melgård
– Når man kommer som student, ikke hatt jobb før og plutselig skal starte firma, er det vanskelig å vite hvilken rekkefølge du skal gjøre alt i, sier Bjørn André Fløtre, som har holdt liv i gründerbedriften DeAmp i ni år. Foto: Ole Morten Melgård les mer

Åtte tips fra en gründer som sliter

 

Selskapet DeAmp ble spådd en lysende fremtid etter seier i Venture cup for ni år siden, men har «slitt som søren». Gründer Bjørn André Fløtre (34)advarer om blodslit etter gründer-konkurranser.

– Vi opplevde å få mye startkapital og ble «hypet» i mediene. Vi var ivrige, ambisiøse, men hadde faktisk da ikke et ferdig produkt klart, og har slitt som søren. Det er slett ingen suksesshistorie om man ser på tiden som har gått med, det er jeg fullt klar over, sier Fløtre.

Les hele historien til Fløtre her.

Fløtre ønsker å gjøre unge gründere oppmerksomme på hvor mye jobb det er å være gründer. Han har åtte tips til deg som vurderer å bli gründer:

1. Velg gode lagspillere

– Dann et team av mennesker som utfyller hverandre, både personlighetsmessig og faglig.

2. Finn de rette mentorene

– Noen er mer ute etter pengene i støtteordningene dine, enn å faktisk hjelpe deg. Velg noen du stoler på, som ikke krever skyhøye honorarer.

3. Blås i hva potensielle samarbeidspartnere sier

– Jeg har sluttet å høre på hva folk sier, jeg følger heller med på hva folk gjør. Mye av det folk lover og ønsker er nemlig bare prat.

4. Ikke «ta av» på et godt møte eller god bestilling

– Det er da jobben starter. Ta heller feiringen når pengene er på konto

5. Ikke vent

6. Du kommer til å gjøre feil

7. Du har alt å vinne

8. Tål motgang

 

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter