Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Gorm K. Gaare
Leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Bråket i Innovasjon Norge: Tar den videre diskusjonen internt

Innovasjon Norge-sjefen skjønner at bloggerrollen skaper reaksjoner.

"Vi har gitt våre endelige kommentarer til oppfølging fra Dagens Næringsliv i dag som kan komme i avisen i morgen. Vi gjør oppmerksom på at disse sakene ikke vil bli kommentert videre i eksterne medier, men håndteres internt", heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge sent torsdag kveld.

Les også: Må blogge for å holde ut i jobben (+)

Omstillingene i Innovasjon Norge har skapt bråk både eksternt og internt, der toppsjefen Anita Krohn Traaseth via sin egen blogg har ment seg angrepet av «drittpakker» fra ansatte med dårlig skjult agenda.

Traaseth har også overfor sitt eget styre varslet om en ukultur i selskapet, som langt på vei støttes av flere gründere, som er å anse som selskapets kunder.

Les også: Varslet styret om «ukultur» og Gründeropprop til støtte for Traaseth

I dagens melding påpeker Innovasjon Norge at selskapet er underlagt offentlighetsloven og etterstreber transparens og åpenhet i alt det gjør.

"Anita Krohn Traaseth er i tillegg til å være leder av Innovasjon Norge også en engasjert samfunnsdebattant og forfatter, og har i tre år blogget om egne perspektiv og refleksjoner rundt sine arbeidsoppgaver fra et ledelsesperspektiv. Dette er en uvant praksis, men viktig for prinsippet om åpenhet", heter det under overskriften "Åpenhet, jobbkultur og omstilling i Innovasjon Norge".

Traaseth erkjenner imidlertid at bloggerrollen kan skape debatt.

- Jeg er innforstått med at bloggerrollen kan og vil skape reaksjoner, spesielt når man leder et offentlig eid selskap i omstilling, og med mange interessenter, sier hun.

Avsenderne, som inkluderer HR-direktør Yvonne Fosser, viseadministrerende direktør Toril Bariusdotter Ressem og styreleder Per Otto Dyb, påpeker at selskapskulturen i hovedsak er preget av "sunne og gode verdier, integritet, kvalitet og kompetanse med dyktige kolleger som vil hverandre vel".

Likevel er det "enkelte krefter, og situasjoner" som er alvorlige og må håndteres, mener de.

"Dette er risikofylt, og derfor varslet Anita Krohn Traaseth styret om å få gå inn i disse sakene, etter behandling av saken i ledergruppen, og fikk enstemmig mandat til dette av styret", heter det.

Den nye organisasjonsstrukturen i Innovasjon Norge har blitt basert på overordnet divisjonsstruktur, der mellomledere har vært med på å forme sine deler av organisasjonen, fremgår det. Selv om eierskap og forankring er gjort nedover i organisasjonen, er det ingen tvil om hvor ansvaret ligger, ifølge styreleder.

- Traaseth har styrets fulle tillit til å drive den nødvendige omstillingen i Innovasjon Norge videre, sier styreleder Per Otto Dyb i meldingen.

Dagsavisen har tidligere omtalt et internt Innovasjon Norge-notat som angivelig hevdet at svært høye lønninger og lønnsstigning blant en rekke ansatte, kunne medføre nedbemanninger om ikke selskapet fikk større offentlige overføringer. Innovasjon Norge tilbakeviser påstandene.

Les også: Høye lønninger kan gi nedbemanning i Innovasjon Norge

Blant annet har lønnsveksten blant ledere i Innovasjon Norge generelt det siste året vært 2,4 prosent, og 2,8 prosent for resten av selskapets ansatte i Norge, påpekes det.

"Fremstillingen av dette notatet som «hemmelig» og «sjokkerende» er direkte feil. Det er et notat med internt kjent informasjon fra medarbeidere som utarbeidet det som en del av sine arbeidsoppgaver. Sammenliknet med andre relevante aktører kan en konkludere at Innovasjon Norges ansatte ikke er overbetalte", heter det.

Les også: Sterke reaksjoner på Traaseth-utspill: - Trist å lese

- Styret har tillit til Traaseth
 

Les DNs Eva Grindes kommentar til Innovasjon Norge-bråket: Misfornøyde svin (DN+)

Se DN Tv: Se Volvos nye flaggskip

 

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter