«Vi har fått varslingsmeldinger fra ulike miljøer om at det pågår kampanjer mot endringene i Innovasjon Norge, mot topplederen og andre nye nøkkelpersoner», skrev Anita Krohn Traaseth på sin blogg lørdag 28. november.

Det ble begynnelsen på en storm som i går fikk sin seneste omdreining da Juristforbundet beskyldte Traaseth for å bryte egne regler og arbeidsmiljøloven ved å blogge om varsling.

– Varsling skal behandles konfidensielt. Traaseth har brutt generelle prinsipper i arbeidsmiljølovens varslingsregler og de interne retningslinjene i virksomheten, sa advokat Ragnhild Bø Raugland.

Avviser at «varsling» var varsling

Men nå avviser Innovasjon Norge at Traaseth har blogget om varsling.

«Traaseth ser at hennes bruk av varslingsbegrepet i ulike kontekster har gitt grobunn for misforståelser og tar det til etterretning», skriver Innovasjon Norge i en pressmelding.

– Omtale i bloggen gjelder henvendelser som ikke er å anse som varsler i arbeidsmiljølovens forstand. Innovasjon Norge har høyt fokus på god og korrekt håndtering av varslinger fra selskapets ansatte. Alle varslinger skal håndteres av Compliance. Det skal oppleves å være en lav terskel for å foreta varslinger i Innovasjon Norge, og selskapet har etablert en egen varslingskanal der ansatte også kan varsle anonymt, sier juridisk direktør Bjørn Olav Olsen i Innovasjon Norge.

Les hele Traaseths blogginnlegg her.

Innovasjon Norge sendte torsdag ut dette bildet under tittelen «Samlet i omstillingen av Innovasjon Norge» Fra venstre: Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, Arne Østreng, Ove Haaversen-Westhassel, Håvard Næss Thomassen, Tom Falk Hald og Anne Marie Kittelsen.
Innovasjon Norge sendte torsdag ut dette bildet under tittelen «Samlet i omstillingen av Innovasjon Norge» Fra venstre: Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, Arne Østreng, Ove Haaversen-Westhassel, Håvard Næss Thomassen, Tom Falk Hald og Anne Marie Kittelsen. (Foto: Innovasjon Norge)
 

Drittpakker og svertekampanjer

Tirsdag i forrige uke sa Traaseth til Dagens Næringsliv at det pågår en svertekampanje mot Innovasjon Norge, der også interne krefter går etter henne som leder og «andre nye nøkkelpersoner» i Innovasjon Norge. Traaseth varslet både styret og offentligheten om at det ville bli oppvask.

Bakgrunnen for saken var innlegget «Ær’e her’e er party», som Traaseth postet på sin private blogg, der hun skriver om drittpakker og svertekampanjer som hun setter i sammenheng med flere negative medieoppslag om Innovasjon Norge de siste ukene.

– Styreleder, tillitsvalgte og ledelsen har denne uken snakket ut om disse utfordringene, informert på allmøte, og er samstemte om at dette ikke er en utvikling vi ønsker og at vi skal løse dette sammen, skriver Traaseth i en pressemelding torsdag.

Bakgrunn: Varslet styret om «ukultur» dnPlus (DN+)

Les mer: De tillitsvalgte i Innovasjon Norge kjenner seg ikke igjen, og reagerer på at sjefen bruker bloggen til å uttrykke misnøye.

Stille og åpen på samme tid

Ledelsen i Innovasjon Norge har hverken besvart spørsmål eller gitt noen kommentarer til pressen siden denne meldingen ble sendt ut torsdag:

– Vi har gitt våre endelige kommentarer til oppfølging fra Dagens Næringsliv i dag som kan komme i avisen i morgen. Vi gjør oppmerksom på at disse sakene ikke vil bli kommentert videre i eksterne medier, men håndteres internt.

Det spesifiseres ikke hva som omfattes med ordene «disse sakene». Pressemeldingen heter «Åpenhet, jobbkultur og omstilling» og tar punktvis for seg jobbkulturen i Innovasjon Norge, omstillings- og nedbemanningen (se faktaboks), diskusjonen om lederlønninger og åpenheten Anita Krohn Traaseth viser gjennom bloggingen.

Samtidig står det også i pressmeldingen at «Innovasjon Norge vil fortsatt etterleve prinsippet om åpenhet og tilgjengelighet i medier og sosiale kanaler fremover».

Les også: Juristforbundet beskylder Traaseth for å bryte egne regler og arbeidsmiljøloven ved å blogge om varsling

Les også: Anita Krohn Traaseth sier hun må blogge for å holde ut i jobben (DN+)

Les også: Gründeropprop til støtte for Traaseth

Vil ta jobber hjem til Norge

Det handler ikke lenger om hvorvidt, men hvordan du skal være tilstede på nett som bedrift i dag. Men fordi design ofte er dyrt, velger mange å flytte jobben ut av landet. Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere for bedrifter å finne billige frilansdesignere i Norge.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Les mer her.

Vil ta jobber hjem til Norge
Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere å finne billige frilansdesignere i Norge.
01:17
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.