Den amerikanske dagligvarekjeden Whole Foods la nylig elleve millioner dollar, i overkant av 90 millioner norske kroner, på bordet for å sikre seg rettighetene til å selge lemonademerket Beesweet Lemonade, skriver International Business Times.

Bak Beesweet står en ung gründer -- den elleve år gamle amerikaneren Mikaila Ulmer fra Texas.

Etter å ha presentert lemonaden i det amerikanske reality-programmet «Shark Tank», der gründere konkurrerer om å få investormidler til sine oppfinnelser eller idéer, vant hun en investering på 60.000 dollar. Det tilsvarer omlag en halv million kroner.

I kjølvannet av TV-programmet vant Ulmer flere gründerpriser, og serverte blant annet lemonaden sin til USAs president Barack Obama.

Idéen til lemonaden fikk hun etter å ha blitt stukket av to bier samtidig, og i dag går deler av overskuddet til å hjelpe utrydningstruede bier.

- Bistikkene skremte meg. Men så ble jeg fascinert av biene, og begynte å lære masse om dem og hva de gjør for økosystemet vårt. Slik kom jeg på idéen om å bruke bestemoren min sin lemonade-oppskrift med honning for å hjelpe biene, har Ulmer sagt til NBC News.

Det er dette produktet Whole Foods nå har sikret seg. Dagligvarekjeden er verdens største innenfor økologiske matvarer, og er notert på børs i USA. Selskapet er verdsatt til over 80 milliarder kroner.

Les mer gründerstoff på DNgründer:

Delingskamp om båtutleie  

NRK sier nei til Uber og Airbnb  

Slik fikk gründerbedriften en avtale med DNB på fem minutter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert: