Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Venstre: Nassir Achour (t.v) og Shire Marius Standnes i Vidflow, Jonas Tesfu i Style Advice (foto:Dan Taylor/MediaPunk.io i forbindelse med 500 Nordics Demo Day). Midten: Kim Haagensen i We Clean. Høyre: Paul Magne Amundsen i Technium (øverst) og Peter Vollen i Dropracks Foto: Per Thrana/Vidflow/DN/Privat
Venstre: Nassir Achour (t.v) og Shire Marius Standnes i Vidflow, Jonas Tesfu i Style Advice (foto:Dan Taylor/MediaPunk.io i forbindelse med 500 Nordics Demo Day). Midten: Kim Haagensen i We Clean. Høyre: Paul Magne Amundsen i Technium (øverst) og Peter Vollen i Dropracks Foto: Per Thrana/Vidflow/DN/Privat les mer

Disse selskapene kjemper om 1,3 millioner kroner

I høst sørget Angel Challenge for millioninvesteringer i norske oppstartsbedrifter. Nå kjemper fem nye selskaper om 26 investorers gunst.

 

Dette gjør de fem selskapene i finalen

Style Advice - Kobler brukere med profesjonelle stylister fra hele verden via deres egen nettportal.

vidFlow - Har laget en strømmetjeneste for musikkvideoer - med innhold fra de største plateselskapene i verden.

Technium - Utvikler et sykkeldekk som kan modifiseres uten å tas av sykkelen.

weClean - Delingstjeneste som formidler renhold direkte mellom kunden og renholdsarbeideren.

Dropracks - Lager et nedfellbart takstativ for biler.

Vis mer
Angel Challenge ble for første gang arrangert i Oslo i høst, og i korte trekk er det et program som kobler sammen oppstartsbedrifter og potensielle engleinvestorer

Det velges ut 20 oppstartsbedrifter som går gjennom ulike programmer. Disse siles ned til fem, som kjemper om pengene rundt 25 investorer har puttet i en felles pott.

I forrige uke endte to intensive dager med pitchekonkurranser og workshops på Startup Lab i Oslo med at disse fem selskapene satt igjen: Style Advice, vidFlow, Technium, Dropracks og weClean.

- Vi hadde 20 utrolig sterke pitcher og presentasjoner, og det var generelt sett en følelse av at det var høy kvalitet på samtlige selskaper. Dette er gledelig å se og viser tydelig at kvaliteten på startupene i Norge er på vei opp, sier daglig leder Knut Wien i Angel Challenge.

Les også: Starter investorskole i tre nye byer

Fem i finalen

DN har tidligere skrevet flere saker om selskapene som er med i runden.

StyleAdvice-gründer Jonas Tesfu skapte i slutten av februar stor debatt for sitt utspill om store norske selskapers manglende gründerhjelp.

WeClean-gründer Kim Haagensen startet vaskeselskap uten ansatte, leier ut rom på Airbnb.

I tillegg har han blitt avskiltet som en følge av at han var sjåfør på tjenesten UberPop.

Dropracks har vært en del av DNs pitchekonkurranse (saken fortsetter under videoen).

Musikkvideotjenesten vidFlow er også et kjent selskap fra oppstartsmiljøet i Oslo. Gründerne har nylig åpnet kontor i London for å komme nærmere de internasjonale plateselskapene.

– Angel Challenge blir en spennende plattform å være del av, og vi ser først og fremst frem mot lærerike workshops i fellesskap med kunnskapsrike mennesker og noen av landets beste startups. Vi håper på at kunnskapen vi tilegner oss kan bidra til å effektivisere vår nylige etablering i Storbritannia, og at et styrket kontaktnettverk kan ha en høy verdi for vår utrulling av nye vidFlow, skriver gründer og daglig leder Nassir Achour i en epost til DN.

70 engleinvestorer

Wien og styreleder Thomas Berglund har klart å knytte til seg totalt rundt 70 investorer på de tre programmene som enten er ferdige eller i gang. Parallellt med konkurransen i Oslo, starter de i neste uke et lignende program i Bergen. Der er snart 20 investorer med på laget.

Betegnelsen engleinvestor brukes om personer som investerer i oppstartsbedrifter som fremdeles er i en tidlig fase.

- Vi hadde rundt 60 søknader fra oppstartsbedrifter i Bergen, der Innovasjon Norge og DNB har vært veldig på. Vi ruller ut i Bergen i neste uke, sier Wien.

Flere millioninvesteringer

I høst var det oppstartsbedriften Socius som stakk av med 1,3 millioner i investorkapital.

I ettertid skaffet også finalist Vio Media seg en millioninvestering, blant annet via investorer som deltok i det første Angel Challenge-programmet.

Det samme gjorde gründerne i Hubro, som fikk beskjeden om at flere av investorene var interesserte bare dager etter at de røk ut av Angel Challenge.

Flere av investorene i det første programmet gikk også senere inn med 500.000 kroner i Matkanalen.

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter