Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kjartan Slette (38) er gründer i teknologiselskapet Unacast. Foto: Mona Pedersen
Kjartan Slette (38) er gründer i teknologiselskapet Unacast. Foto: Mona Pedersen les mer

Brev fra en gründer til Jonas Gahr Støre

BLOGG: Hei, Jonas. Er du lei av å være på fest og ha de samme kjedelige samtalene om det samme gamle temaet? Investeringer i bolig, bolig, bolig.

Bloggeren: Vekstgründeren

Kjartan Slette (38) er gründer i teknologiselskapet Unacast. Foto: Mona Pedersen

Kjartan Slette (38).

Gründer i teknologiselskapet Unacast, som jobber med nettvarder – små bluetoothchipper på størrelse med et frimerke som signaliserer til telefonen din idet du går forbi.

Selskapet ble stiftet i 2014, men har allerede hentet inn over 14 millioner kroner i finansiering, er i ferd med å ansette seg opp til 30 og har opprettet kontorer i London og New York.

Slette var med å bygge opp strømmeselskapet Aspiro, som eier Wimp/Tidal. Selskapet ble i vår solgt til rapperen Jay-Zs Project Panther Bidco for 464 millioner svenske kroner.

Mer info: www.unacast.com

Vis mer
Kjartan Slette, medgründer av Unacast og styremedlem i IKT-Norge, står ansikt til ansikt med Jonas Gahr Støre på Aftenpostens konferanse om teknologi og fremtidenes arbeidsmarked på Folketeateret den 20. September.

De skal debattere politiske virkemidler for å fremme norsk innovasjon, sett i lys av at regjeringen ved hjelp av generøse skattelettelser har grovt forfordelt investeringer i for eksempel bolig. Men, Kjartan vil helst snakke om å dra på fest med Angela Merkel.

Solgt over takst sier de i kor. Solgt langt over takst. Det hjalp med boligstyling, kontrastvegg i koksgrå matt maling og pynteputer i lilla.

Er du lei av å snakke om fond, fisk, fjell og fjord når du er på offisielle og uoffisielle besøk i utlandet? Ja, for i utlandet bryr de seg ikke om kontrastvegger utover Trollveggen.

Det er jeg, Jonas. Lei. Og lei av poteter.

Gründerbloggerne

  • DNgründers fire bloggere skal fremover gi et innblikk i norsk gründerliv, i spennet fra den profesjonelle seriegründeren, med milliardnoteringer bak seg, til den selvstendige næringsdrivende som ønsker å drive sin egen småbedrift.
  • Du vil kunne lese ukentlige oppdateringer fra enten førstegangsgründeren Mari Hæreid, seriegründeren Bente Sollid Storehaug, maktfaktoren Anita Krohn Traaseth og vekstgründeren Kjartan Slette.

Følg dem på dngrunder.no

Vis mer
 

Du kjenner meg fra før

Jonas. Jeg kjenner ikke deg, men du kjenner meg.

Jeg er en av de som du og andre politikere står med armene rundt på bilder når du snakker om viktigheten av innovasjon for fremtidens oljefattigere Norge.

Vi må se på hvordan vi kan utdanne flere teknologer og endre opsjonsbeskatning, formueskatt og skatteinsentiver ved investeringer, sier du.

Det skal hjelpe meg. Det skal hjelpe Norge. Det skal hjelpe deg og Arbeiderpartiet å bli valgt.

La oss snakke om hva vi skal snakke om

Når vi møtes den 20. September på konferansen om teknologi og fremtidenes arbeidsmarked på Folketeateret, skal du si dette til meg.

Mens du passer på å referere til ditt nylige besøk i Silicon Valley – hvor alt falt på plass.

Men jeg vil helst ikke snakke om dette, Jonas. Jeg vil snakke om neste fest og det neste møtet i utlandet. Jeg vil snakke om hvor kjedelige vi er.

Kjartan Slette og Thomas Walle driver et selskap som skal gjøre det mulig å sende skreddersydde mobil-annonser til kunder idet de går inn i butikker som Barneys på Manhattan. Foto: Johannes W. Berg
 

Poteter til 50 millioner kroner

Da selskapet vårt, Unacast, i mai i år annonserte en investering på 40 millioner kroner, kun litt over ett år etter at vi lanserte, så skrev Dagens Næringsliv om oss.

Selv om du kjenner meg, Jonas, så vet du kanskje ikke at Unacast er verdens største selskap innenfor sensordata og at vi bygger en fysisk graf lignende Facebook sin sosiale graf.

Lykkes vi, vil vi endre alt fra markedsføring og analyse til boter og kunstig intelligens. Og, i følge Dagens Næringsliv, poteter.

For Dagens Næringsliv skrev følgende om vår kapitalinnhenting: «Ved hjelp av såkalte nettvarder i butikker kan kunden få melding om at for eksempel poteter er på tilbud når man besøker kjøpmannen på hjørnet».

Poteter, Jonas. Vi er redusert til poteter.

På fest med Angela Merkel

Når du står på scenen på Folketeateret, Jonas, så kommer du til å si de rette tingene:

Vi må utdanne flere teknologer. Vi må la medarbeidere i større grad eie sine egne bedrifter gjennom opsjoner. Vi må kunne skape verdier og arbeidsplasser i nye selskaper uten å bli skadelidende av formueskatt på arbeidende kapital. Vi må hjelpe store og små investorer til å i økende grad investere i selskaper, og ikke bare i eiendom.

Du kommer til å si alt dette, Jonas. Men jeg vil at du skal tenke på noe helt annet mens du står der. Jeg vil at du skal tenke på den neste festen du skal på. Jeg vil at du skal tenke på ditt neste møte i utlandet. Jeg vil at du skal tenke på Angela Merkel.

Aldri mer poteter og pynteputer

Se det for deg, Jonas. Angela Merkel kommer mot deg. Du har alltid hatt en respekt som grenser mot ærefrykt for Angela og du passer på å rette en ekstra gang på dressjakken din. Du kremter og ser opp på henne, selv om hun er lavere enn deg.

Hun tar deg hardt i hånden, og titter deg nysgjerrig inn i øynene.

«Jonas», sier hun endelig og trekker deg nærmere, «hvordan får dere det til? Hvordan klarer dere å skape så mange teknologi-suksesser der oppe i kalde nord?»

Hun slipper ikke blikket ditt, og for første gang på lenge gleder du deg til festen etter mottakelsen.

Du og jeg vet hvordan, Jonas. Du og jeg.

Si det sammen med meg: Aldri mer poteter. Aldri mer pynteputer. Aldri mer.

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter