Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

–Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. Ifjor eksploderte interessen for Gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, førsteamanuensis Tor Askild Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole. Foto: Eivind Senneset
–Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. Ifjor eksploderte interessen for Gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, førsteamanuensis Tor Askild Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole. Foto: Eivind Senneset les mer

Gründerboom på NHH

Norges Handelshøyskole opplever en enorm interesse for innovasjon blant studentene, og oppretter i samarbeid med prestisjeskolen Berkeley en Innovasjonsskole.

(DN/Bergen)–Innovation School er et unikt tilbud. Det er et skreddersydd program for NHH-studenter med noen av verdens ledende forskere og næringslivsfolk innen innovasjon og entreprenørskap, sier førsteamanuensis Tor Askild Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole.

Han har ledet arbeidet med innovasjonsskolen, og har lang erfaring med å undervise i innovasjon og entreprenørskap ved handelshøyskolen.

Se også: Gründerskifte på NHH  

Verdens mest innovative

Opp mot 40 NHH-studenter kan fra neste år ta deler av utdanningen sin i et av verdens mest innovative områder, ved University of California, Berkeley.

–Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. Ifjor eksploderte interessen for Gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, forteller Johannessen.

Gründerskolen er et samarbeidsprosjekt mellom flere utdanningsinstitusjoner i Norge med fokus på nyetablering og innovasjon i et internasjonalt perspektiv.

–Det er et paradigmeskift. Folk ønsker å ha mer kontroll over egen hverdag, og ikke bli styrt ovenfra. Mange utvikler ideer allerede mens de går her. Det ønsker vi å imøtekomme.

Krevende program

Som en del av kurset skal studentene få prøve seg i bedrifter i et område hvor rundt 80 prosent av verdens mest innovative bedrifter er lokalisert.

– På Gründerskolen blir studentene utplassert i oppstartbedrifter. Gjennom Innovation School skal de utplasseres i det vi kaller innovative bedrifter. Dette er etablerte selskaper som har sterkt fokus på innovasjon, men som typisk er større enn «vanlige» oppstartsbedrifter, sier Johannessen.

Han forteller videre at samarbeidet med Berkeley skal være et supplement til Gründerskolen, og at opplegget ved Berkeley skal være tilpasset nivået på masterkursene på NHH.

-Det er ingen overlapping med Gründerskolen eller masterprofilene på NHH. Det skal ikke gå Gründerskolen i næringen, understreker Johannessen.

Opplegget varer i 10 uker om sommeren med fire dager internship i en bedrift og en dag med undervisning hver uke. -Det vil være ganske arbeidskrevende, sier Johannessen.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet

DNtv anbefaler:

DN-podkast: Finansredaksjonen  

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter