Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Oscar Hellenes (i midten med glasset) driver Lotel, som lar deg sette ut det praktiske Bildet er fra bokollektivet Nest i København, som samler gründere og andre innovative sjeler. Foran: Andreas Laustsen.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen
Oscar Hellenes (i midten med glasset) driver Lotel, som lar deg sette ut det praktiske Bildet er fra bokollektivet Nest i København, som samler gründere og andre innovative sjeler. Foran: Andreas Laustsen.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen les mer

Lotel får millioninvestering etter interesse fra Petter Stordalen

Selskapet som lar deg sette bort det praktiske arbeidet med Airbnb-utleie, henter 5,5 millioner kroner i kapital i en ny emisjon.

Key Butler (tidligere Lotel)

  • Tjeneste som lar deg sette ut alt det praktiske arbeidet med å leie ut via Airbnb, blant annet rengjøring, annonsering, fotografering, nøkkeloverlevering og kommunikasjon med leietagerne.
  • Tar fra 25 til 35 prosent av leieinntektene – etter at Airbnb først har tatt sin andel.
  • Startet av Oscar Hellenes (24), Jon Trygve Hegnar (23), Hans L. Falck (26) og Herman Aleksander Dahl (24) i 2015. 
  • I dag ledes selskapet av Hellenes og de tre andre gründerne har solgt seg ut.
  • Før emisjonen i vinter og investeringen fra Witzøe, eide Hellenes 50 prosent av det norskregistrerte selskapet, mens 32 prosent var eid av Key Butler-gründer Sune Liengaard.
  • Fusjonerte i 2016 med danske Key Butler og i 2017 med svenske Top Host.
Vis mer

– Vi fikk jo første interesse fra Stordalen. Så har det kommet 4,5 millioner kroner til, sier gründer og daglig leder Oscar Hellenes (24).

Lotel fikk i oktober i fjor et tilbud om en investering på én million kroner fra hotelleier og investor Petter Stordalen (54).

Inn i kjølvannet av Stordalen

Hellenes vil ikke ut med navnene på de nye investorene, men sier det har vært til hjelp at Stordalen har stilt seg bak prosjektet når gründerne har skullet overtale nye investorer til å satse penger på Lotel.

– Det har nok absolutt hatt noe å si at et av Nord-Europas beste businesshoder velger å legge lommeboken sin på bordet og satse penger på ideen vår, sier Hellenes.

Fra før er blant annet tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen investor i selskapet.

Lotel la bak seg sitt første hele driftsår i 2016. Selskapets regnskaper er ennå ikke klare, men Hellenes opplyser at de omsatte for omkring to millioner kroner i fjor, og sikter mot en omsetning på i overkant av syv millioner kroner i 2017.

Jobber fra København

Lotel var i utgangspunktet et deltidsprosjekt for studiekamerater på Norges Handelshøyskole i Bergen, men har nå ekspandert til Oslo, Trondheim, København og Amsterdam.

Lotel fusjonerte i fjor med selskapet Key Butler, som har levert en tilsvarende tjeneste i Danmark. Hellenes deler nå arbeidstiden sin mellom København, Oslo og Bergen.

– Det er veldig mye å lære i København. Det er en av byene med flest Airbnb-leiligheter i og hvor beboerne er mest aktive i delingsøkonomien, sier han.

Leide ut til prostitusjon

VG skrev tidligere i februar om hvordan en av leilighetene Lotel har hatt ansvaret for, endte opp med å bli brukt som bordell.

En trondheimsstudent kom hjem til beskjed fra politiet om at Airbnb-leietagerne han hadde fått via Lotel hadde hatt «høy aktivitet til alle døgnets tider».

Ser på rutinene

I dag består sikkerhetsrutinene til Lotel i at de manuelt går gjennom leiehenvendelsene og gjør en skjønnsmessig vurdering på om noe virker unormalt. Da stilles det oppfølgingsspørsmål før man eventuelt vurderer å avvise henvendelsen.

– Vi har gått gjennom prosessene og rutinene i samarbeid med Airbnb og politiet for å utrede hva vi kan gjøre for å bli enda bedre og forhindre at det skjer igjen, sier Hellenes.

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter