Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Uber legger ned i Danmark.  Foto: AP / NTB scanpix
Uber legger ned i Danmark.  Foto: AP / NTB scanpix les mer

Uber legger ned i Danmark

Både i Sverige og Danmark har Uber nå gått på nederlag. – Vi er her for å bli, sier norgessjef Carl Endresen.

Nedleggelsen ble kunngjort på en pressekonferanse i København tirsdag formiddag. Ifølge selskapet er det en ny taxilov som tvinger selskapet til å avslutte sin virksomhet i Danmark.

– Det er ikke nødvendigvis farvel til Danmark, men en beskjed om at vi ikke kan leve med den lovgivingen som et er på området nå, sier talsmann Kristian Agerbo, ifølge Politiken.

– Konklusjonen i dag er at vi stenger. Det er en ergerlig og trist beslutning, og nå handler det for oss ta vare på sjåførene, sier han videre.

Avviklingen vil skjedd 18. april. Selskapet skal imidlertid fortsatt drive et utviklingssenter i Aarhus med 40 høyt utdannede ingeniører.

La ned Uberpop i Sverige

Også i Sverige har Uber måttet gi opp deler av driften. Etter at mer enn 300 førere av grunntjenesten Uberpop ble gransket og etterskattet av Skatteverket, har selskapet lagt ned Uberpop i Sverige.

Uber jobber for lovendringer i Norge

Norgessjef Carl Endresen (35) i Uber sier avgjørelsen i Danmark ikke får noe å si for driften i Norge. 

Norgessjef Carl Edvard Endresen til venstre, sammen med kommunikasjonssjef Harry Porter for Storbritannia, Irland og Norden .  Foto: Hampus Lundgren

– Det viktigste for Uber nå er å støtte partnersjåførene, slik at de får støtten og hjelpen de trenger videre. Vi vil fortsette å investere i Danmark gjennom vårt ingeniørsenter i Årshus, hvor vi har over 40 ansatte. Vi står klare til å åpne tilbudet vårt igjen så snart politikerne får på plass et nytt, tidsriktig lovverk. Vi er her for å bli, sier Endresen.

Og fortsetter:

– Beslutningen ble tatt på bakgrunn av en ny dansk taxilov. I Norge har Delingsøkonomiutvalget gitt tydelige anbefalinger om nødvendige endringer i lovverket. Nå venter vi på at politikere viser handling i tråd med anbefalingene, sier Endresen."

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter