Juleferie, kan jeg ta det? 

Det å være gründer – å drive for seg selv, ha eget firma – er synonymt med å styre sin egen hverdag.

Du bestemmer selv og råder over egen tid, med andre ord fantastisk deilig.

Av ting vi synes er viktigs står det å være herre over sin egen tid veldig høyt på listen til mange nordmenn i dag.

--

Baksiden av medaljen er stresset. Jeg opplever det til stadighet og du har sikkert opplevd det: å sitte der med en følelse av dårlig samvittighet.

Alt jeg burde ha gjort, alt jeg vet jeg kunne ha gjort, alt jeg hadde villet fått til hadde jeg ha jobbet 24 timer syv dager i uken. 

Når man starter for seg selv, må man gjerne jobbe litt ekstra – ofre litt ekstra. Tanken er at det i det lange løp nok skal være verdt det.

--

Jeg var fast ansatt i ulike bedrifter gjennom ni år. Selv om jeg har høy arbeidsmoral, var det slikt at når ferien kom, koblet jeg totalt av. Ferie var ferie og jobb var jobb.

For en trygghet det var. Og for en utrolig fin måte og få erfaring på.

Det er anderledes nå.

--

Tiden i fast arbeid er en tid jeg aldri ville vært foruten, men jeg savner ikke det å måtte sette meg på liste for når jeg kunne tenke meg ferie.

Det handler ikke alltid om å velge tvert mellom ferie og jobb, men heller om å være strukturert i arbeidet.

Struktur er nok nøkkelordet når man skal starte opp for seg selv.

Slik at når helgen kommer, eller ferien står for tur, kan man uten dårlig samvittighet unne seg litt kvalitetstid med familien.

--

Denne julen har jeg valgt å ikke praktisere jobb, men likevel sette av tid til å tenke jobb.

Jeg legger planer for meg selv for 2016, saumfare motemagasiner og trendutsikter for å legge planer for nye kjoleprosjekter, og gjør det i litt andre omgivelser enn studioet mitt i Oslo.

Og vet du hva: Jeg kjenner ikke på stress, ingen dårlig samvittighet for at jeg ikke sitter hjemme og legger opp kjoler, men bare en intens glede og lykke over hvor heldig jeg er som kan drive med det jeg elsker å drive med og kombinere familietid og jobbtid. 

Og jeg merker at det kribler litt i magen. Jeg kan knapt vente på å komme igang med 2016.

Skal renske opp i renholdsbransjen

Weclean mener de kan få bukt med svart arbeid i hjemmerenholdsbransjen, inspirert av modellen til Uber. Siden desember har Uber også valgt å promotere tjenesten i Norge gjennom sin app.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Se alle deltagerne her.

Skal renske opp i renholdsbransjen
Weclean mener de kan få bukt med svart arbeid i hjemmerenholdsbransjen, inspirert av modellen til Uber. I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
00:58 Min
Publisert:

Les mer: Dagens oppstartsselskaper prises til hundrevis av millioner kroner – før det er sikkert hva de skal tjene penger på

Les mer: Her tar delingsøkonomien helt av(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.