Toppsjef Anita Krohn Traaseth (43) gikk ut i DN tirsdag og sa at interne krefter driver en svertekampanje mot henne og ledelsen. Siden har det stormet rundt henne og Innovasjon Norge.

De tillitsvalgte i Innovasjon Norge kjente seg ikke igjen, og reagerer på at sjefen bruker bloggen til å uttrykke misnøye.

Styreleder Per Otto Dyb (60) vil hverken gå god for Traaseths påstand om drittpakker og svertekampanje, eller at det finnes en fryktkultur i selskapet.

Det har vært tyst fra Traaseth siden tirsdag, men fra halv elleve til halv to onsdag kveld og natt tok hun til Twitter for å svare kritikere og støttespillere gjennom et femtitalls meldinger.

Flere av meldingene går i rette med påstander om at Traaseth møter varsling med merkelappen svertekampanje og drittpakke.

– Jeg aksepterer ikke medielekkasjer om kjente notater presenteres som «ukjent» og varsling plantet for å skape støy.

BAKGRUNN: Varslet styret om «ukultur» dnPlus (DN+)

Tar til motmæle

Red.anm. Dagens Næringsliv har renskrevet twittermeldingene for lesbarhetens skyld.

- Var ikke ukjent

Traaseth vender flere ganger tilbake til Dagsavisens artikkel «Svingode topplønninger i Innovasjon Norge», der det «slås intern alarm om lønnsgaloppen» blant lederne i Innovasjon Norge.

Saken har bakgrunn i «et internt notat Dagsavisen har fått tilgang til». Traaseth mener saken fremstilles som varsling og at dette er feil:

– Det var ikke ukjent. Lekkasje av intern info ble fremstått som ukjent info og varsling, skriver Traaseth.

Og:

– Uenighet er ikke drittpakke, uenighet er sunt og nødvendig, dette handler ikke uenighet

- Pussig påstand

Utviklingsredaktør Lars West Johnsen i Dagsavisen skriver følgende i en e-post til DN:

- Vi har ikke på noe vis forsøkt å dramatisere omstendighetene rundt denne interne rapporten. Derfor har vi hverken brukt ordet varsle eller varsler i denne saken. Vi har ikke skrevet eller antydet at rapporten skulle være ukjent for ledelsen. Det er en pussig påstand, som lett kan sjekkes ut i våre to saker og ene kommentar.

- Implikasjonen i Traaseths påstand er at dere har sluppet igjennom en drittpakke i form av en sak som er fremstilt på feil grunnlag. Har dere det?

- Nei. Vi har vært opptatt av lønnsnivået i Innovasjon Norge og at dette skaper spenninger i bedriften. Og vi har altså ikke skrevet eller antydet at rapporten skulle være ukjent for toppleder. Men den har vært ukjent for offentligheten, og har absolutt offentlig interesse, svarer West Johnsen.

- Få krefter

På Twitter sier Traaseth også litt mer om hvem hun mener står bak svertekampanjene, uten å bli konkret eller spesifikk.

– Det er noen få krefter som har en helt annen agenda, av ulike årsaker. Det er ikke representativt for selskapet.

Traaseth gir også uttrykk for at det – om noen – er hun som er en varsler i saken.

– Er det «storebror-ser-deg-trusler» når en leder varsler og ikke aksepterer at selskapet utsettes for møkk, spør Traaseth

 

En Twitter-bruker skriver til Traaseth: «Sjefer som ikke tåler uenighet er det verste jeg vet»

– Sjefer som unnlater å ta i tøffe og kritiske oppgaver for selskapet er det verste jeg vet, svarer Traaseth

Svarer ikke pressen

Samtidig som Traaseth er svært aktiv på Twitter, har hun ikke svart på spørsmål fra pressen siden mandag.

– Traaseth ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer om saken, skrev kommunikasjonssjef Kristin Welle-Strand i en epost til DN onsdag.

LES OGSÅ: Fagforeningsledere mener oppvasken bør tas på kammerset (DN+)

LES OGSÅ: Gründeropprop til støtte for Anita Krohn Traaseth. Mener hun har rett når hun sier det er behov for opprydning i Innovasjon Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.