– Vi har jobbet lenge mot kommuner og skoler i Norge, men vi ser at det er vanskelig for kommunene å jobbe med oss. Vi er små og har lite kapasitet, samtidig som kommunene må forholde seg til egne innkjøpsordninger. I stedet for å stange hodet i veggen vil vi tilpasse oss, og Atea er en veldig god mulighet til nettopp det,sier gründer Karen Dolva (26) i No Isolation til DN.
Avtalen går ut på at Atea får mulighet til å distribuere roboten AV1 til skoler og kommuner.
Prisen på én robot til offentlige kjøp er per nå 24.000 kroner. No Isolation og Atea har satt seg mål om å selge inntil 500 roboter til skolestart i august 2017. Får man til det, vil de to partene sitte igjen med 12 millioner kroner i salgsinntekter.
I tillegg kommer inntekter fra support på de innkjøpte robotene, som ligger på 1000 kroner måneden.
Dolva ønsker ikke å kommentere detaljer i avtalen.
100 har tatt den i bruk
Så langt brukes roboten av rundt hundre elever rundt omkring i Norge.
Lisbeth Thorud Johnsens datter Maja (11), tok i bruk roboten i forrige uke, som tidligere omtalt av Bodø Nu. Hun går til daglig på St. Eysteins skole i Bodø, men er i Tromsø for å behandle sin kreftsykdom.
Moren mener roboten fungerer strålende og bidrar til at datteren henger med sosialt.
– Maja er mye borte fra skolen, men det at hun får være en del av miljøet likevel er dagens høydepunkt – om så det bare er i fem minutter. For hennes del er det å kunne ta en del i det sosiale som skjer i klassen som foreløpig er det viktigste, sier Johnsen til DN.
Hun mener flere skoler bør gjøre som St. Eysteins – og gå til innkjøp av roboten.
– Den gjør at det blir nært, selv om det er langt unna, sier Johnsen.
Fra tre til 21 ansatte
Dolva startet No Isolation i oktober 2015, sammen med Matias Doyle og Marius Aabel. No Isolation vokste i 2016 fra å være de tre, til at man nå er 21 ansatte.
Selskapet hentet i løpet av fjoråret inn 25,5 millioner kroner gjennom emisjoner, der blant annet tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen og pr-byrået Trigger er inne på eiersiden.
– Vi har jobbet mest med Norge til nå, og sammen med Atea begynner vi arbeidet i resten av Skandinavia. Parallelt etablerer vi oss i Nederland, men inntekter og vekst kommer nok fra Norden i første omgang, sier Dolva.
– Kan være avgjørende
Atea sier at det ser på No Isolation som en langsiktig partner.
– Det holder ikke at gründerbedriften sitter på verdens beste idé om produktet ikke når ut til de som faktisk trenger det. Vårt distribusjonsnettverk kan være avgjørende for hvorvidt bedriften lykkes eller ikke, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea, før han fortsetter:
– Vi er et stort konsern, vi er gode på salg og distribusjon og har kontorer i de fleste norske byer. Samtidig har ikke Atea den teknologiske kompetansen i dag til å utvikle egne produkter. Gjennom våre gründersamarbeid får vi en produktdialog hvor vi kan gi gode innspill og tilbakemeldinger fra våre kunder, sier Jacobs.
Skal ekspandere videre
No Isolation produserer inntil videre robotene selv, på sitt kontor i Oslo, men har nylig inngått et samarbeid med et annet norsk selskap om produksjon.
Dolva forteller at hun håper at selskapet har en tilstedeværelse i mange land i Vest-Europa i løpet av 2017.
Selskapet planlegger også å hente mer penger. Gründerne og de ansatte i selskapet eier per nå mer enn 50 prosent av aksjene i selskapet.
– Etter neste emisjon skal fortsatt de som jobber i selskapet eie 50 prosent, sier Dolva.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.