Oslo: Gamle penger råder grunnen på Frogner, men nyrike foretrekker gjerne Tjuvholmen, ifølge eiendomsmegler Ragnhild Misvær Stenbeck i Privatmegleren.

– Det er en helt annen kjøpergruppe, sier Stenbeck, som i flere år jobbet for utbyggeren på Tjuvholmen med salg av leiligheter. Nå har hun meldt overgang til Privatmegleren.

Torstein Hagen
Torstein Hagen (Foto: JUHA ROININEN - Dagens Næringsl)
– Mange gründere, «selfmade» folk, har jobbet hardt og bygd opp store firmaer. Så kommer de til et punkt i livet der de kanskje får tilbud om å selge, og så kjøper de en leilighet på Tjuvholmen. Det er mange slike, sier Stenbeck, som fortsatt har en frontleilighet på 300 kvadratmeter til 50 millioner kroner igjen for salg på Tjuvholmen.

Olav Nils Sunde
Olav Nils Sunde (Foto: Dagens Næringsliv)
Mens Gimle kan skilte med de høyeste kvadratmeterprisene, kan Tjuvholmen vise til landets aller dyreste leiligheter. Her har det vært omsatt flere leiligheter mellom 40 og 50 millioner kroner. Blant de dyreste var cruisegründer Torstein Hagens leilighet på litt over 400 kvadrat til 66 millioner kroner bestående av to enheter som ble slått sammen. Ingen kommer likevel opp mot Color Line-eier Olav Nils Sunde som ga 236,5 millioner kroner for sin nesten 1200 kvadratmeter store leilighet i de tre øverste etasjene i Kavringen Brygge.

Både Hagen og Sundes leiligheter ligger i det mest eksklusive boligkomplekset helt ytterst på tuppen. I annenhåndsmarked fikk investor Paal Hveem 56 millioner kroner for sin 350 kvadratmeter store leilighet i Kanalen 3 litt lenger inn på Tjuvholmen. Den hadde i tillegg 180 kvadratmeter takterrasse.

Stenbeck tror risikovillige gründere er mer tilbøyelige til å slå seg ned i nyutviklede områder som Tjuvholmen.

– Gründerne er kanskje litt tøffere enn andre. De tar sjansen selv om de ikke kjenner noen som bor der eller vet noe om det, sier eiendomsmegleren.

Hun kjenner ikke til at noen av leilighetene på Tjuvholmen har oppnådd kvadratmeterpriser over 200.000 kroner som blokkleilighetene på Gimle.

– De få gatene på Gimle er et marked for seg selv, der virker det nesten som du kan be om hva det skal være, sier Stenbeck.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.