Oppdater deg på dagens teknologi- og gründernyheter på under tre minutter:

Les mer gründernytt på DNgründer.

1. Uber leder i 108 av verdens land

Uber er nå den mest populære transportappen i 108 land, viser en gjennomgang Bloomberg har gjort. Analyseselskapet Similarweb har undersøkt bruken av transportapper i 171 land og funnet ut at Uber vinner i nesten to av tre tilfeller.

Men i Asia sliter Uber med å få fotfeste.

Uber ga nylig opp Kina og solgte sin virksomhet der til konkurrenten Didi. I bytte fikk Uber omkring 20 prosent av det kinesiske selskapet.

– Till slutt var det ikke konkurransen som felte Uber i Kina, det var kommende nasjonale reguleringer, skriver Harvard Business Review i en lengre analyse.

Uber dominerer Amerika, Europa, Afrika og Oseannia, men sliter i Asia.
Uber dominerer Amerika, Europa, Afrika og Oseannia, men sliter i Asia.
 

2. Vil frata Innovasjon Norge pr-ansvaret for Norge

Sterke krefter i reiselivivsnæringen jobber for at noen andre enn Innovasjon Norge skal få pr-ansvaret for Norge, skriver Finansavisen onsdag (bare på papir).

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth under Arendalsuka nylig.
Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth under Arendalsuka nylig. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)
I går møtte næringsminister Monica Mæland (H) en rekke ledere i norsk reiseliv.

Innovasjon Norge administerer et årlig reiselivsbudsjett på 230 millioner kroner og driver kampanjen Merkevaren Norge.

Men flere norske reiselivsaktører har redusert sine markedsmidler til felleskampanjer med Innovasjon Norge fordi de føler effekten uteblir, skriver Finansavisen. Color Line har kutte Innovajons Norge helt ut.

Forum for Reiseliv, som representerer de største reiselivsaktørene, konkluderte nylig på et styremøte med at markedsføringen av Norge må legges til en separat organisasjon.

Mæland sier til Finansavisen at hun ennå ikke har konkludert på hva hun vil foreta seg etter reiselivsnæringens innspill.  Foto: Gorm K. Gaare
Mæland sier til Finansavisen at hun ennå ikke har konkludert på hva hun vil foreta seg etter reiselivsnæringens innspill. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
 

3. – Norske kommuner famler i blinde

– Dette er et desperat rop om it-hjelp fra staten, sier administrerende direktør Heidi Austlid i IKT-Norge til digi.no.

Administrerende direktør Heidi Austlid i IKT-Norge.
Administrerende direktør Heidi Austlid i IKT-Norge. (Foto: Mikaela Berg)
Hun snakker om resultatene i den digitale tilstandsrapporten «IT i praksis» som legges frem i dag. For niende år på rad har konsulentselskapet Rambøll spurt it-ansvarlige og ledere i de 500 største offentlige og private virksomhetene i Norge.

Og mens etater som Skatteettaten får skryt, står det dårligere til i kommunene.

– Staten ligger langt foran kommunene i å tilby avanserte tjenester. Kommunene sender i stor grad fortsatt ut skjemaer elektronisk som innbyggerne må printe ut, skanne inn og returnere, sier Austlid til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.