Forbes utarbeider hvert år et antall ulike «rikinglister». Nå har det amerikanske forretnings- og finanstidsskriftet for første gang utarbeidet en oversikt over de rikeste gründerne i USA under 40 år.

Og den oversikten er fullstendig dominert av personer innen teknologisektoren som er bosatt i California.

Av de 40 mest suksessfulle unge gründerne i USA har hele 34 skapt sine formuer innen teknologisektoren, og 33 av disse bor i California.

Og hele åtte av de 40 kan på en eller annen måte spore sin rikdom tilbake til Facebook. Det gjelder ifølge Forbes blant annet de tre rikeste og den yngste av de 40.

Hvem som er rikest av alle er neppe noen stor overraskelse. Det er Facebook-gründer Mark Zuckerberg som oppgis å ha en nettoformue på 47,1 milliarder dollar (over 400 milliarder kroner).

Ingen over - ingen ved siden av Zuckerberg

På plassene etter Zuckerberg følger Asana-gründer Dustin Moskovitz (84 milliarder kroner), WhatsApp-gründer Jan Koum (nesten 75 milliarder kroner) og styreleder og grunnlegger av Uber, Garrett Camp (52 milliarder kroner).

Den rikeste kvinnen av de 40 er Elizabeth Holmes (31) som bare var 19 år da hun sluttet på Stanford-universitetet for å starte blodtestingsselskapet Theranos. Det angrer hun neppe på med en nettoforume i dag på nesten 40 milliarder kroner.

Yngstemann på listen er 23 år gamle Palmer Luckey som solgte sitt selskap Oculus til Facebook i juli 2014 for 2,3 milliarder dollar. Han har nå en nettorformue på seks milliarder kroner. Luckey gis æren æren for å ha startet den kommersielle utrullingen av det som ­kalles VR (Virtual Reality). (DN+)

Av de få som har skapt sin enorme formuer utenfor Silicon Valley er golfproffen Tiger Woods med en formue på seks milliarder kroner, til tross for at han ifølge expressen.se måtte ut med over 860 millioner kroner til svenske Elin Nordegren i skilsmisseoppgjøret.


Les også:  Trøndelags yngste milliardær investerer i Snapchat-utfordrer

 
Fredag ble han plutselig verdens rikeste menneske  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.