Det er gått litt over ett år siden Aase slapp løs sin egenutviklede mobilapp i New York.

Wonderloop skal være verdens første sosiale nettverk som tar i bruk videoer i stedet for stillbilder eller tekstprofil. Ambisjonen er å endre måten vi viser hvem vi er digitalt.

Nå har én av Afrikas rikeste forretningsmenn - den nigerianske investoren Tony Elumelu - forpliktet seg til å støtte videreutviklingen og utvidelsen av plattformen, melder hans investeringsselskap Heirs Holding.

– Jeg er begeistret for Wonderloops visjon om å gi alle i verden en mulighet til å bli sett gjennom dette systemet, sier Elumelu i en uttalelse.

Investeringen kommer på et riktig tidspunkt for Aase, som for tiden jobber med å hente inn ytterligere syv millioner kroner for videreutvikling av plattformen.

– Det er et betydelig beløp for en oppstartsbedrift. Ballen ruller for oss på investeringssiden nå, og det er overveldende med oppmerksomheten, sier Aase til DN.

Gammel idé

DN skrev i fjor at Aase selv har investert nesten halvannen million kroner av arv, oppsparte midler og lånte penger i ideen hun fikk da hun som 14-åring ble boende alene.

I dette intervjuet fortalte gründeren om hvordan tiden etter at moren døde i en ulykke har formet henne.

- Når man har en annerledes livssituasjon enn de som er rundt en ... Jeg viste bare at jeg var veldig annerledes enn dem rundt meg, og da jeg vokste opp og ble alene, ble det på mange måter en dobbel ensomhet, sa Aase.

Det var ensomheten og ønsket om å få kontakt med likesinnede som la grunnen til det som når er blitt Wonderloop. Siden har veien blant annet gått via World Economic Forum i Davos i Sveits, hvor hun knyttet kontakter som førte henne til Silicon Valley i USA.

– Jeg har jo alltid visst at jeg vil skape teknologi, sier Aase.

Innovasjon Norge-støtte

Fra Innovasjon Norge fikk Aase først avslag om støtte til å lage appen. Utviklingsstipendet, som gjorde Wonderloop til Norges første internasjonale satsning på et sosialt nettverk, kom etter den amerikanske lanseringen.

Tony Elumelu delte tidligere denne uken ut til sammen 100 millioner dollar til entreprenører i Afrika, skriver Wall Street Journal.  Andre investorer i Wonderloop er J.B Ugland Holding AS, gründer Peter Anker av Platou og Petter Stavnem.

Les også:
Uber styrer unna skatt i Norge
Solgte tidenes dyreste etter få dager
Brennhett i Bergen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.