– Jeg må være krystallklar på dette på vegne av Venstre. Regjeringen forpliktet seg til å utrede en modell for differensiert betaling i revidert nasjonalbudsjett i vår. Arbeidet må igangsettes snarest, sier Venstres stortingsrepresentant Abid Raja til Dagbladet.

Kravet inngikk i venstre og KrFs samarbeidsavtale med regjeringspartiene som ble inngått i 2013, der det ble bestemt at Norge skulle få en differensiert avtale om foreldres betaling for SFO og barnehageordninger.

Det samme sto i budsjettavtalen fra i fjor høst. Kunnskapsdepartementet kan imidlertid ikke garantere at tiltaket vil bli en del av høstens statsbudsjett.

– Som vi skrev i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett i mai er vi i gang med den utredningen Stortinget har bedt om, og tar sikte på å komme tilbake med en utredning i forbindelse med fremleggelsen av budsjettforslaget for 2017, sa politisk rådgiver Magnus Thue, talsmann for Torbjørn Røe Isaksen som fortiden er på pappaperm, til samme avis.

En differensiert betalingsmodell for barnehageforeldre ble innført den 1. mai 2015.

Les også:
Vil tvangsselge Airbnb-bolig
Nå kan du kjøpe deg en «80-roms»
- Det skal godt gjøres å komme seg unna et rentekutt i september

Anbefalt fra DNtv: Bli med Sunniva Dring (35) gjennom løypa i ett av verdens hardeste triatlon(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.