Stor trafikk, gode annonsører, stigende aksjekurser, god lønnsomhet og flittig netthandel gir gode grunner til gründing av it-bedrifter. Men nå virker det som om gründerne ikke makter å reise seg etter smellen for fire år siden, ifølge Aftenposten.

- Vi opplever at endel av de typiske gründerne er trøtte etter mye motgang, sier Per Kristian Jacobsen i IT Fornebu til avisen.

Kjenner ingen nyetableringer
Ingen bedrifter har etablert seg på IT Fornebu eller Forskningsparken iløpet av det siste året. Hovedgrunnene til dette er, ifølge Aftenposten, mangel på risikovillig kapital og motgangsleie gründere.

Sekretæriatsleder Bjarte Baasland i First Tuesday har faktisk ikke hørt om noen nyetablerte it-bedrifter de siste månedene.

- De finnes nok, men de er nok svært få. Det inntrykket vi har er at folk har ideer, men det har vært så vanskelig å skaffe kapital at de tør ikke starte opp, sier Baasland til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.