Ifølge leder Ingrid Skjoldvær har Natur og Ungdom 15 personer på stedet. De har tatt med seg lenker og er forberedt på å lenke seg fast.

– I første omgang har vi satt opp noen trebukker i veien og en lavvo. Vi har folk som passer på døgnet rundt og kommer ikke til å slippe noen anleggsmaskiner forbi, sier Skjoldvær til NTB.

Organisasjonen er forberedt på en flere uker lang aksjon og sier de har nok av folk til å holde det gående lenge.

– Vi har hittil samlet over 2.000 personer på liste for sivilt ulydige aksjoner mot det omstridte gruveprosjektet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Nordic Mining har fått tillatelse til å grave fram mineralet rutil fra Engebøfjellet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden, utenfor bygda Vevring.

Planene er klaget inn til EFTAs overvåkingsorgan ESA og til Kongen i statsråd. Klagen er enda ikke behandlet, men selskapet har fått tillatelse til å sette i gang med prøveboringer fra tirsdag, ifølge Natur og Ungdom.

Ifølge NRK skal to borerigger bore 37 hull i fjellet i løpet av de neste to månedene, til sammen 6.000 meter med borekjerne. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.