Avgjørelsen kommer dagen etter at landets nasjonalforsamling vedtok å frata presidenten hans immunitet. En dommer besluttet tirsdag at Perez ikke får lov til å forlate landet fordi det er fare for at han rømmer.

Ifølge guatemalsk lov mister Pérez automatisk presidentembetet dersom han blir varetektsfengslet.

Perez er anklaget for å være lederen for et omfattende korrupsjonsopplegg i landets tollvesen. Hans visepresident er arrestert i forbindelse med saken, og halvparten av regjeringen har trukket seg.

Den konservative eksgeneralen har hatt makten siden 2012, men risikerer nå å bli avsatt og fengslet. Perez selv avviser alle anklager.

– Jeg har ikke mottatt et eneste øre fra det bedragerske systemet, uttalte han mandag.

Det var FN-granskere som avslørte korrupsjonsskandalen rundt presidenten. Ved hjelp av bestikkelser til tollfunksjonærer skal bedrifter har sluppet store tollutgifter, og granskerne mener at det er Perez selv som har trukket i trådene.

Helt siden april har folk i Guatemala demonstrert mot Perez hver eneste uke for å få ham straffeforfulgt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Domstol godkjenner at Perez kan stilles for riksrett

 
Guatemalas president siktet for korrupsjon