Saken oversendes nå til nasjonalforsamlingen for godkjenning.

Påtalemyndigheten mener at presidenten har vært involvert i et massivt og velorganisert opplegg for å redusere importørers tollavgifter i bytte mot millionbestikkelser.

Søndag avviste Perez' korrupsjonsanklagene som har blitt rettet mot ham av påtalemyndigheten, og sa at han ikke vil gå av til tross for det økende presset mot ham og kravene om at han må stilles for riksrett.

Guatemalas riksadvokat og et FN-støttet antikorrupsjonsorgan kjent som CICIG ba fredag om å få stille presidenten for riksrett etter måneder med etterforskning av opplegget kalt «La Linea» (linjen).

Et antall korrupsjonsundersøkelser har ført til at statsrådene i Perez' regjering har trukket seg. I mai gikk visepresidenten Roxana Baldetti av, og sist uke ble hun pågrepet og siktet for korrupsjon.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.