Styret som ble byttet ut i dag på generalforsamlingen i Thin Film Electronics er satt sammen av Gudesen etter direkte forespørsel fra aksjonær Robert Keith.

- Jeg var litt avventende i begynnelsen, men fikk satt sammen et profesjonelt styre som jeg hadde stor tiltro til skulle lykkes. Derfor syns jeg det er veldig trist at dette styret nå blir byttet ut uten å ha fått skikkelig arbeidsro, sier Gudesen til Dagensit.no.

Styret meldte i går at det ikke ville ta gjenvalg på grunn av samarbeidsproblemer med Keith og Thomas Fussell .

Vil bidra til arbeidsro
- Jeg syns også det er tungt å i så mange år hatt tro på en teknologi og jobbet så hardt for det, og så er det så mye bråk rundt selskapet at vi ikke får det til. Nå er det som om vi rykker tilbake til rute null igjen, sier Gudesen.

Han er likevel ikke helt negativ til styret som ble valgt i dag.

- Jeg vil bidra til at dette styret skal få arbeidsro. Det er ikke jeg som har skapt bråket, selv om jeg gang på gang blir trukket inn i det, sier han.

Respekt
Gudesen har kjent den nyvalgte styrelederen Morten Opstad siden 1987.

- Tror det er grunnlag for fruktbart samarbeid med Opstad?

- Det skal ikke stå på meg. Han er en mann jeg har respekt for, og jeg kan vanskelig tenke meg at vi blir uvenner. Vi kan diskutere oss gjennom ting.

- Er du villig til å svelge noen kameler for at det skal lykkes nå?.

- Har jeg ikke gjort det hele tiden da? Man må jo svelge noen kameler. Vi må jo bare få til ting! Jeg håper at dette styret lykkes, det er til det beste for aksjonærene, sier Gudesen.

Partner ingen dårlig løsning
Gudesen mener at det nye styret ikke kan være uenig i strategien fremover. Det nylig avgåtte styret har fokusert på kommersialisering av brikker som kan brukes til identifisering av falske produkter. Gudesen har for egen regning foreslått at selskapet både kommersielt og finansielt har behov for en partner, eventuelt kan man følge Gudesen vurdere salg av selskapet.

- Jeg vil bruke den første tiden til å sette meg inn i selskapet. Det er for tidlig å si hva som vil videreføres av det forrige styrets arbeid, sier den nyvalgte styreleder Morten Opstad til Dagensit.no.

Opstad venter å kunne informere markedet om noen uker. Som en del av arbeidet med å sette seg inn i selskapet vil han også vurdere en finansieringsplan. Ifølge det avgåtte styret har selskapet kun finansiering til januar, men det er ifølge dem opprettet kontakt med mulige finansieringsløsninger og eventuelle partnere.

- Jeg vet ikke hvem noen av disse er, men partnerskap er i utgangspunktet ikke noen dårlig løsning, sier han.

Merkelig
Han stusser likevel litt over en av det avgåtte styrets prioriteringer.

- Jeg syns det er litt merkelig å si opp nesten alle ansatte, og så søke etter en partner. Det bruker være omvendt, sier Opstad.

Nylig avgått styreleder Jon Wiggen opplyste i dag at minst fire av de oppsagte forskerne i Linkøping sitter på nøkkelkompetanse som er nyttig også i forhold til antikopi-produktene.

- Er det aktuelt å reversere oppsigelsene i Linkøping?

- Det kan bli aktuelt, ja. Oppsigelsene var jo også en av grunnene til at det ble krevd ekstraordinær generalforsamling, sier han.

Jobber for alle
Opstad stilte i dag med fullmakt fra det han selv kalte ” de utskjelte aksjonærene fra over Nordsjøen”, og han har også tidligere vært deres representant.

- Er du å betrakte som Keith og Fussells mann?

- Det er noen som mener det ja, men jeg er av den oppfatning at i alt jeg gjør står jeg til ansvar for meg selv. Som styrets leder jobber jeg uansett for alle aksjonærene, sier Opstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.