Bordene står tett i tett langs veggene, taket er høyt og interiøret så absolutt Paris – inspirert med et sant «touch of France». Selv gjestene er som i Paris – i alle aldre og fasonger. Både trend- og snobbefaktoren er lav.

– Her går det an å senke skuldrene, sa Pepper fornøyd.

– Ja, og løsne bukseknappen, repliserte Salt. For brødet på bordet var så nystekt at det var umulig ikke å la seg friste. De angret i det øyeblikk de så menyen.

Touch of France holder seg til det klassisk franske, og styrer unna både det italienske kjøkken og den asiatiske vrien som er på mote i disse dager.

Her sto valget mellom ti klassiske, franske forretter (75-195 kroner), og tilsvarende mange hovedretter av kjøtt og fisk (195-300 kroner). Vinkartet er like imponerende, overveiende fransk (mellom 330-530 kroner for de røde, og 320-570 kroner (champagne) for de hvite). Dessuten inneholdt menyen en treretter til 300 kroner.

– Den tar jeg, erklærte Salt.

– Her er det mye godt. Artisjokk – og tomatsalat, andelår-confit med selleripuré og crème brûlée til dessert. Det er godt, det!

– Gjerne for meg, sa Pepper med nesen godt nede i menyen. Etter et øyeblikks rådslagning med den hyggelige kelneren, valgte Pepper å starte med løksuppe, og en honningbakt laks med potetpuré og vårløk som hovedrett.

Kokker i horisonten. Og så var det vinen

– Jeg vil foreslå at dere starter med en Cairanne, en Rhône-vin med masse karakter, sa kelneren.

Rhone-vinen skulle etter sigende kunne hamle opp med både andelåret og løksuppen, mens det til laksen ble anbefalt et glass hvit La Palotte.

Salt og Pepper koste seg med en god aperitiff – en frisk blanding av musserende og appelsinlikør mens de ventet på maten. Veggene var dekorert med store sort/hvitt-bilder fra Paris' gater, og innerst i lokalet kunne de betrakte kokkene i full vigør.

– Betryggende, sa Pepper.

– Jeg liker å se den som lager mat til meg.

Forrettene holdt absolutt hva de lovet. Peppers løksuppe var som løksupper skal være, smakfull, salt, kraftig og glovarm. Salts tomat- og artisjokksalat var også full av smaker, uten at de slo hverandre ihjel. Rhône-vinen viste seg også å være perfekt, både til løksuppen og salaten.

– Hvis hovedretten holder det forretten lover, skal jeg være fornøyd, sa Salt.

Og det gjorde den. Både andelåret og den honningbakte laksen var på alle måter perfekt. Andelåret var så mørt at det kunne delt seg under et strengt blikk. Rødvinssausen og selleripureen holdt godt følge. Det samme gjaldt den anbefalte vinen, den utfylte og understreket maten. Pepper, som har en sann aversjon mot tørrstekt fisk, var like fornøyd.

– Jeg har aldri tenkt at man kan kombinere laks med honning, men dette var virkelig vellykket. Skal jeg lete godt etter noe å kritisere, kan jeg kanskje si at det er litt store biter i potetpureen. Men det er jo smak og behag Dessuten må jeg si at jeg er imponert over at man kan få en så god hvit burgunder på glass.

Service på plass. Under hele måltidet ble de holdt øye med. Hvis en av de tre kollegene gikk forbi bordet og så at noe manglet, var det ikke snakk om å se en annen vei med et «det er ikke mitt bord»-blikk. Servicen var akkurat som den skal være: Nærværende, ikke påtrengende, vennlig, ikke krypende.

Da tiden kom til dessert var det igjen valgets kvaler. Salts var opp og avgjort, det sto crème brûlée på menyen. Men for Peppers vedkommende ble det dessertvognen som gjaldt. Alt hjertet kunne begjære for 110 kroner. Valget falt på en profiterole med vaniljekrem, et lite stykke sjokoladekake og en kule bringebærsorbet.

– Hjelp, så godt, stønnet Pepper.

Til desserten ble det servert en Mas Amiel, en vin som var søt uten å være klissen, krydret uten å være påtrengende.

Dette må jo bli kjempedyrt, sa Pepper. To aperitiffer, to glass dessertvin, et glass hvit burgund og en hel flaske Rhône-vin og to ganger tre retter.

Pepper ble beroliget da regningen kom: 1300 kroner.

A Touch of France viste seg å være en restaurant som holder alt den lover: Parisisk stemning, ujålete, men velsmakende mat, en gjennomprofesjonell service og et prisnivå som kan gjøre Touch of France til en favoritt både for høytidelige og uhøytidelige anledninger, enten det gjelder en romantisk aften eller et hyggelig vennetreff.

Her kan du lese om Salt og Peppers forrige besøk på A Touch of France.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.