Investorene er langt fra lei av gull. Fremtidsprisene på gull stiger hele 16 dollar per unsen fredag, og ligger an til å stenge rekordhøyt på ukens siste dag. Sølv gjør det også sterkt og ligger an til å nå sitt høyeste nivå på tre tiår, skriver Marketwatch.com.

Frykten for at inflasjonen vil ta seg opp er med på å lokke investorene over i dyrebare metaller.

- Vi mener det er mest sannsynllig at inflasjonen vil stige, snarere enn sjokkerende vekst i USA, sier Deutsche Bank i ukentlig rapport fredag.

- Dette betyr at når Federal Reserve til slutt strammer inn finanspolitkken vil det ikke bety en avsporing av prisene for dyrebare metaller.

Et unse gull med levering i juni koster 1.486,40 dollar på Comex-delen av New Yorks råvarebørs. Unsen ligger an til å koste 0,8 prosent mer på slutten av denne uken enn den gjorde for en uke siden da den endte på 1.474,10 dollar. Den høyeste notering for et unse ved ukeslutt så langt.

Sølvprisen trekkes også oppover, og mai-levering av en unse sølv koster 42,63 dollar. Det er det høyeste nivået på 31 år. Så langt i år er den mindre dyrebare metallet opp 37 prosent.

Inflasjon og svak dollar
Mye av årsaken til at gull og sølv blir stadig mer populært skyldes at dagens offentliggjøring av konsumprisindeksen viste at prisene har steget med 2,7 prosent de siste 12 månedene. Det er den høyeste prisveksten siden desember 2009.

En svak dollar er også med på å presse prisen på gull høyere ettersom gull normalt handles i dollar. Dollaren falt til sitt laveste nivå siden desember 2009 torsdag, målt mot en kurv med seks viktige valutaer.

“Fortsatt svakhet i dollaren burde støtte en oppadgåendetrend i dyrebart metal, skriver Deutsche Bank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.