- Jeg kjenner meg mye sterkere. Jeg sa at jeg skulle være tilbake til Eat Forum og jeg kommer nå til å stå på scenen.

Det sier Gunhild Stordalen til det svenske nettstedet Dagens Industri.

Etter at hun i fjor fikk påvist den kroniske, autoimmune sykdommen systemisk sklerodermi, har Stordalen vært gjennom omfattende cellegiftbehandling og rehabilitering i Nederland.

Hun har hele veien vært bestemt på å bli frisk, og det er hun ifølge seg selv på god vei til å bli.

- Jeg er i ferd med å bli frisk. Problemet med den eksperimentelle behandlingen er at man ikke har tilstrekkelig data for å vite det eksakt. Kanskje vil jeg trenge ytterligere en behandling, forklarer hun.

Til tross for at Stordalen har fått beskjed om å ta det rolig, løp hun Holmenkollenstaffen i Oslo forrige helg.

- Jeg spiser daglig mange ulike legemidler. Men jeg har begynt å løpe og forrige lørdag løp jeg Holmenkollstafetten i Oslo. Legene sier at jeg ikke får gjør så mye, men ettersom jeg selv er lege gjør jeg alt på eget ansvar.

Denne uken er Stordalen i Stockholm for å forberede seg til «Eat Stockholm Food Forum» - som hun selv har grunnlagt.

Forumet samler ledende forskere, politikere og næringslivsledere fra hele verden for å se på sammenhengene mellom helse og klima. Målet med EAT er å enes om bærekraftige løsninger som er basert på forskning, kommersiell lønnsomhet og politisk vilje.

- Vi står overfor en enorm folkehelseutfordring med kroniske livsstilssykdommer - ikke bare i vesten, men også i lav- og mellominntektsland, der behandlingstilbudene er få. Samtidig lider nesten 900 millioner mennesker av underernæring, sier Stordalen til nettstedet.

 

Les også: Banken bladde opp etter renteløfte

Her kommer det ingen på visning

Senker boliglånsrenten for «alle»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.