Miljøforkjemper Gunhild A. Stordalen er kåret til Årets miljøhelt i Sverige av naturvernorganisasjonen World Wide Fund for Nature (WWF).

Torsdag mottok hun prisen som ble utdelt av HKH Kung Karl Gustav på det kongelige slott Ulriksdal i Stockholm.

Stordalen får prisen for etableringen av EAT-initiativet.

I sin begrunnelse skriver organisasjonen blant annet at «Gunhild har koblet sammen folkehelse, matforsyning og miljø og engasjert makthavere fra hele verden til å delta på en todagers konferanse i Stockholm».

- Inspirerende

Stordalen opplever utnevnelsen som «inspirerende».

- Utmerkelsen fra en så anerkjent aktør som WWF Sverige gir meg og teamet enda mer energi. EAT har vokst fra et lite frokostmøte i Nordic Choice Hotels via det fantastiske forumet i Stockholm i vår, og videre med flere nasjonale og internasjonale debatter - nå sist i FNs hovedkvarter i september, uttalte Stordalen i sin takketale under prisutdelingen.

Kommunikasjonssjef Torbjørn Urfjell i EAT-initiativet påpeker at WWF premierer «heltemodig innsats for miljø og bærekraft».

- Vi i EAT er veldig glad for å ha fått denne prisen og Gunhild opplever det som en anerkjennelse for arbeidet som organisasjonen gjør, sier han til DN.

Flere styreverv

I tillegg til EAT-initiativet er Stordalen grunnlegger av den filantropiske stiftelsen The Stordalen Foundation, som hun driver sammen med ektemannen Petter Stordalen.

Hun har også styreverv i flere miljøorganisasjoner som Ecohz og Greenudge.

Les også:

- Jeg ville ikke ha diamanter og skit

- Det er en frykt for at det går veldig dårlig

Fire krav til den nye Statoil-sjefen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.