World Economic Forum (WEF) har utnevnt Gunhild Stordalen (36) til medlem av Young Global Leaders, et nettverk for unge ledere i regi av WEF.

Stordalens engasjement for stiftelsen EAT, som fokuserer på bærekraftige løsninger på verdensproblemer innen mat og helse, er årsaken til at WEF velger å innlemme Stordalen i YGL.

Gunhild Stordalen er rammet av den sjeldne sykdommen Systemisk Sklerodermi, men jobber ifølge ektemannen Petter Stordalen fra sykesengen.

Les: Gunhilds kamp magasinetPlus

– EATs opptur hadde aldri skjedd uten primus motor og et atomkraftverk som Gunhild, som har jobbet natt og dag gjennom gode – og nå de siste månedene – gjennom fordømt dårlige dager, for å utvikle EAT til å bli det fyrtårnet det er i dag. Jeg så er grenseløst stolt og imponert, sier Petter Stordalen til VG.

Andre nordmenn som er medlemmer av YGL omfatter kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Bjarte Reve i Nansen Neuroscience Network, gründer Silje Vallestad og konsernsjef Thomas Wilhelmsen i Wilh. Wilhelmsen Gruppen.

Les også:
«Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?»
Gunhild Stordalen: - Selvsagt skal jeg bli frisk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.