Laksemilliardæren er blant investorene som kommer inn etter at utleieselskapet Husleie.no hentet 15 millioner i en emisjon. I tillegg til Witzøe er også Bjørn Ingier og Knut Stokke blant investorene som kommer inn, opplyser selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver at de vil bruke kapitalen til å videreutvikle autonomiteten og tjenestespekteret i dagens plattform.

Store og små boligutleiere forvalter og administrerer selv alle aspekter av sine leieforhold gjennom utleieplattformen.

Etter at selskapet har opplevd vekst blant mindre og mellomstore utleiere, ønsker de nå å tilpasse tjenesten for utleiere med større boligportefølje, som eier bygårder eller har større boligmasse, skriver Husleie.no i pressemeldingen.

Formålet med boligplattformen er å gjøre utleieprosessen automatisert. Daglig leder Kjetil J. Olsen skriver i pressemeldingen at plattformen skal støtte leieforholdets livsløp, og at de vil bruke kunstig intelligens for at utleier skal sikre gode profiler på potensielle leietakere, sette riktig pris på utleieobjektet, tilby relevante tjenester og redusere tiden mellom to leieforhold.

Norges rikeste med på laget

Nå har utleieplattformen fått med seg Norges rikeste person med på investorsiden. Den 25 år gamle lakseamilliardæren fra Sør-Trøndelag hadde i 2016 en skattelignet formue på 11,14 milliarder kroner.

Les også julepanelet med Gustav M. Witzøe: - Pappa var bilmekaniker og hadde ikke så mye penger da jeg var liten

I 2006 fikk Gustav. M Witzøe overført familieformuen fra sin far Gustav Witzøe, og ble i 2017 kåret til verdens tredje yngste dollarmilliardær av tidskriftet Forbes. I tillegg til laks, har han også satset på delingsøkonomi og utleie. I 2017 investerte laksemilliardæren fire millioner kroner i oppstartsselskapet Key Butler, som er en tjeneste som gjør det lettere å leie ut via tjenesten Airbnb.

Tidligere i februar fikk Witzøe èn milliard kroner i utbytte etter at oppdrettselskapet Salmar betalte rekordhøye utbytter.

Gjennom investeringsselskapet Kvarva as har Witzøe-familien en eierandel på 53,4 prosent i Salmar, noe som tilsvarer 60,5 millioner aksjer. Det ga Kverva en utbyttebetaling på 1,15 milliarder kroner. Siden Witzøe eier 88 prosent av aksjene i Kverva får han utbetalt èn milliard kroner i utbytte fra oppdrettsselskapet Salmar. (Vilkår)