- Vi er stolte over å jobbe for ham.

Ordene kommer fra Frederick Chamberlain, fagforeningstopp og platearbeider på Aker Philadelphia Shipyard, mens det blinker fra sveiserne bak ham. Her, på den amerikanske østkysten, skal over 1000 ansatte skjære stål og sveise skrogplater de neste årene, skriver Dagens Næringsliv.

Som leder for omtrent halve arbeidsstyrken er det Chamberlain ledelsen må forholde seg til. Fagforeningen er kjent for å være hard i klypa, og har tidligere ligget i åpen konflikt med ledelsen.

Chamberlain er imponert over snuoperasjonen som er skjedd under Røkke juniors ledelse de siste årene. Fredag vant verftet en stor kontrakt som sikrer beskjeftigelse ut 2016.

Les mer her: Har gjort far 420 millioner rikere

- En smart fyr som lytter
- Forholdet til ledelsen er blitt mye bedre takket være Kristian. Han er en smart fyr som lytter til de ansatte. Sammen har vi revitalisert skipsbyggingen i USA. Det gjør oss stolt. Vi er best i klassen, sier Chamberlain til DN.

- Vi var skeptiske da han fikk jobben. Vi syntes han var litt ung og manglet egenskapene som trengtes for å ta oss i riktig retning. Men han nektet å gi opp. Han har bare holdt på, holdt på, holdt på. Han har aldri skuffet oss. Vi har større tillit til ham enn vi hadde til den forrige sjefen, sier Chamberlain.

- Vi er fortsatt ikke enige om alt, men døren hans er alltid åpen. Da er det mye lettere å bli enig eller få en felles forståelse til tross for uenighetene. Han lar oss si vår mening, og han lytter. Vi har fantastisk fremgang, og verftets øverste ledelse er sterk, sier Chamberlain.

Et godt samarbeid med de tillitsvalgte var en forutsetning for å lykkes med snuoperasjonen, sier Kristian M. Røkke til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.