Forlagshuset skriver i en pressemelding at Mork har inngått avtale om å ta et engasjement som hovedkonsulent fra 2016.

Dette innebærer at 60-åringen skal bistå redaksjonene innenfor skjønnlitteratur og sakprosa med utvikling av ulike bokprosjekter.

– Gyldendal har opp gjennom historien hatt hovedkonsulenter som på forskjellig vis har bidratt til utvikling av forleggeriet. Blant disse har vært Sigurd Hoel, Brikt Jensen og Irene Engelstad, skriver styreleder i Gyldendal, Erik Must, i pressemeldingen.

Informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal Norsk Forlag ønsker ikke å kommentere økonomien i Morks nye engasjement.

– Dette er ikke noe vi vil si noe mer om enn det som offentliggjøres i regnskapene til Gyldendal til enhver tid, sier Buset.

Ny konsernsjef

Engasjementet blir ikke heltid ettersom Mork skal kombinere dette med egne prosjekter og styreverv.

Det var i februar at det ble kjent at Mork skulle gå av som konsernsjef i Gyldendal etter 21 år i forlagshuset. John Tørres Thuv (45) blir ny konsernsjef i Gyldendal.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Star Wars-feber en av verdens største film-merkevarer:

Star Wars-feber før en av verdens største film-merkevarer igjen returnerer til kinoskjermene
Denne leken av karakteren Boba-Fett ble solgt for vanvittige 18 000 pund i januar. I 1980 kostet den 1,50.
02:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.