Nettsidene til flyselskapet SAS hadde problemer fredag morgen. En hackergruppe sier på Twitter at de har angrepet selskapet.

SAS ønsker ikke å kommentere opplysningene. SAS-nettsidene har vært nede og kommet opp igjen i morgentimene.

På Twitter skriver en hackergruppe at de har stengt ned SAS-systemene og at de krever ti millioner dollar. Det er hackergruppen Anonymous Sudan som har tatt på seg ansvaret.

Det er en hackergruppe som ifølge eksperter og sider som Radware.com er knyttet til Russland. Gruppen har målrettet angrep mot nettsider i Skandinavia.

Nettsidene til SAS i Norge, Sverige og Danmark var nede i morgentimene. SAS er også flere ganger tidligere blitt utsatt for angrep fra gruppa som har skapt problemer på deres nettsider.

Ut fra Avinors nettsider ser det ikke ut til å påvirke flytrafikken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her slår politiet til mot de antatte Hydro-hackerne
Dataangrepet på Hydro i 2019 ledet til en stor, internasjonal politiaksjon i 2021. Nå er etterforskningen over og Kripos mener at «Norges største sak innenfor datakrim» er oppklart.
01:06
Publisert: