Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået.

AP sitter på 19.000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn. Ifølge byrået viser dataene at hackergruppen Fancy Bear, som i valgkampen skal ha stjålet og delt et stort antall private, politisk ødeleggende eposter fra Hillary Clintons valgkampstab, forsøkte å bryte seg inn i mer enn 4.700 gmail-postbokser. Det skjedde i perioden mellom mars 2015 og mai 2016.

Hackingforsøkene skal ha omfattet eposten til ukrainske politikere, personer i den russiske opposisjonen, personer i den amerikanske forsvarsindustrien og tusener av andre som kan ha en interesse for Kreml.

Ifølge nyhetsbyrået gir listen det mest detaljerte juridiske beviset til nå av tett kontakt mellom hackerne og den russiske regjeringen.

(©NTB)(Vilkår)

Bekymret for at familen var alene med mediesirkus mens han satt på glattcelle
Jo Lunder tidligere sjef for Vimpelcom satt i to døgn på glattcelle for to år siden da han ble siktet av Økokrim. Onsdag ble saken henlagt.
02:49
Publisert:

Stein Mohn har tradet for 540 mill: - Jeg må ha det litt gøy dn+

Haudemann-Andersen handler bank på Børsen