De siste tre årene har politiet brukt 1,1 milliarder kroner på konsulenter, noe som har fått Riksrevisjonen til å reagere. Ifølge Dagbladet kunne de samme pengene finansiert 390 årsverk for nyutdannede politifolk. Konsulentbruken har økt mest i Politidirektoratet.

– Det virker som om justisministeren mangler kontroll over POD, og at det vokser på bekostning av den lokale politikraften. I forbindelse med budsjettbehandlingen vil Ap derfor ta opp at justisministeren nå må få tilbake kontrollen over direktoratet, sier Tajik.

Ny policy

I fjor gikk riktignok konsulentbruken i POD ned med 30 millioner kroner, men mellom 2010 og 2015 økte den fra 15 til 145 millioner.

Avdelingsdirektør Frede Hermansen i POD sier det i noen tilfeller er bedre å bruke konsulenter enn fast ansatte. Han legger til at det ble innført en ny policy for et halvt år siden som skal bidra til «mer riktig bruk av konsulenter».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få justisministeren til å kommentere kritikken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Gir Ap skylden for Lofoten-nei dnPlus (DN+)

 
Hadia Tajik aktuell på topp for Rogaland Ap

«Avsett Støre og send Tajik tilbake til Afrika»