Hafslund oppnådde i 2015 et driftsresultat før avskrivinger (ebitda) på 2920 millioner kroner, en forbedring på 125 millioner fra 2014.

Resultat etter skatt ble 1284 millioner, en fremgang på 28 prosent fra året før. Fremgangen skyldes hovedsakelig solid drift i alle forretningsområdene, og det gode resultatet kommer på tross av historisk lave kraftpriser. Styret foreslår et utbytte på 3 kroner per aksje.

Hafslund hadde et driftsresultat før avskrivinger (ebitda) i 4. kvartal 2015 på 796 millioner kroner, en forbedring på 36 millioner fra samme kvartal i 2014. Gode resultater i forretningsområdene Varme og Nett mer enn oppveier for lavere kraftproduksjon og kraftpriser enn i 4. kvartal 2014.

- Både årsresultatet og resultatet for 4. kvartal 2015 viser at det kontinuerlige arbeidet med driftsforbedringer i hele organisasjonen gir resultater. Det er spesielt hyggelig at vi oppnår en god resultatutvikling i et år der kraftprisene ikke har vært lavere siden 2001, sier konsernsjef i Hafslund, Finn Bjørn Ruyter.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.