Dagens Næringsliv skriver mandag at et Elkem-salg til China National Bluestar er nært forestående. Mandag morgen stoppet Oslo Børs handelen i Orkla i påvente av en melding fra selskapet.

I meldingen bekrefter Orkla samtalene: - Ja, vi forhandler om Elkem-salg

Ifølge avisens kilder skal hele Elkem, foruten Saudefaldene, inngå i transaksjonen. Prisen er ikke kjent, men flere kilder antyder en sum på rundt 15 milliarder kroner.

Les også: Selger Elkem til Kina

Orklas storeier og styreleder Stein Erik Hagen vil ikke kommentere ryktene om Elkem-oppkjøp.

- Dette er av den typen spørsmål jeg ikke kan kommentere, sier Orkla- styreleder Stein Erik Hagen til TDN Finans mandag morgen.

Fondsfinans mener det ikke vil være overraskende med en transaksjon nå. De mener oppslaget er nøytralt for aksjekursen ettersom en transaksjon har vært omtalt de seneste tre til fire månedene i det samme prisbåndet.

Meglerhuset verdsetter selv silisiumvirksomheten til 8,8 og solarvirksomheten til 3,1 milliarder kroner, men understreker at Orkla har investert minst 4,5 milliarder kroner i solar, og trolig neppe vil selge under dette.

Ifølge Dagens Næringsliv er styret i Orkla bedt om å være klare til å tre sammen på kort varsel for å ta stilling til transaksjonen.

DN.no følger saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.