Hagen har en stund ønsket en lavere gjeldsgrad, og skulle ifølge Finansavisen før jul være i ferd med å selge hele eller deler av kjøpesenterselskapet Steen & Strøm.

Skutt i været
Gjeldsgraden i Hagen-systemet har imdilertid skutt i været fordi verdien av eiendelene har stupt sammen med børsfallet. For mens Hagen hadde Orkla-aksjer for 25,2 milliarder kroner ved inngangen til 2008 priset markedet igår ettermiddag aksjene til 21,0 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Dermed har også Hagens gjeldsgrad økt betydelig. Ved nyttår lå gjeldsgraden på 46 prosent, etter at over fire milliarder er borte har den steget til 50 prosent.

Solcelle-flukt
Det er flukt fra solcelle-bransjen som har sendt Orkla rett ned. REC-aksjen falt torsdag over syv prosent, mens den hittil i år har falt over 20 prosent. Orkla, som er storaksjonær i REC, har samtidig falt henholdsvis over syv og rundt 17 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.