Nyhetsbyrået har beregnet tallet på ofre ved å innhente opplysninger fra en rekke lokale tjenestemenn i landet. De sentrale myndighetene har ennå ikke full oversikt og opererer med lavere tall.

Sivilforsvaret sør i Haiti har registrert 315 døde, men mangler tall på omkomne fra fire byer. Hjelpemannskap hadde fredag fortsatt ikke nådd fram til alle de rammede områdene.

Trenger nødhjelp

Orkanen har ført til enorme ødeleggelser i det fattige landet, der mange mennesker bor i vaklevorne skur.

Over 29.000 boliger er blitt ødelagt, mens 350.000 personer trenger nødhjelp, ifølge FN-kontoret for koordinering av nødhjelp.

I den sørlige delen av Haiti har mange av husene i de mest utsatte landsbyene og byene blitt knust. I byen Jeremie er 80 prosent av bygningene ødelagt, opplyser hjelpeorganisasjonen CARE.

– Ikke over

Amerikanske myndigheter er i høy beredskap, men så langt har ikke Matthew rammet USA så hardt som fryktet.

– Den har fortsatt tid til å ramme direkte. Dette er ikke over. Kan hende gjenstår det verste, sa Floridas guvernør Rick Scott fredag morgen lokal tid.

Orkanen løyet noe i løpet av natten, og orkanen ble nedjustert fra fire til tre på en skala som går fra en til fem.

Men det er fortsatt frykt for at kraftige vindkast og store nedbørsmengder vil føre til store ødeleggelser langs kysten av både Florida, Georgia og South Carolina, eventuelt at vinden vil snu og blåse innover i landene.

Mistet strøm

Fredag morgen hadde 600.000 husstander mistet strømmen i Florida, og både trær og elektrisitetsstolper har veltet, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om omkomne. En kvinne skal imidlertid ha dødd fordi hun ikke fikk rask nok hjelp etter et hjerteinfarkt. (©NTB)

 

Alt om statsbudsjettet 2017

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: